GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 6. 1. 2006.
Subota 7. 1. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

BOŽIĆNI DODATAK

Božićna poslanica patrijarha Pavla i svih arhijereja SPC

Čvrsto stojimo u veri Hristovoj

Njegova svetost pravoslavni arhiepiskop Pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski Pavle sa svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve i Ohridske arhiepiskopije uputio je tradicionalnu Božićnu poslanicu sveštenstvu, monaštvu i svim sinovima i kćerima naše svete Crkve. U poruci, koja će biti pročitana na Božićnoj liturgiji u svim hramovima SPC u zemlji i rasejanju, crkveni velikodostojnici uputili su blagodat, milost i mir od Boga Oca i Gospoda Isusa Hrista i Duha svetoga uz sveradosni Božićni pozdrav

Mir Božiji - Hristos se rodi!
Današnji sveti i veliki Praznik, Praznik Rođenja Gospoda našega Isusa Hrista, jeste dan u koji sveta Crkva blagovesti radost veliku svemu narodu Božjem. Na današnji dan, pre više od dvadeset vekova, u gradu Davidovu zvanom Vitlejem, zbio se čudesan događaj, jedinstven u istoriji roda ljudskoga - rodio se Spasitelj sveta i čoveka, sušti mir Božji među nama ..

alt= kompletan tekst...


INTERVJU

Boris Tadić predsednik Srbije

Nezavisnost Kosova neću potpisati

Ako bude potrebno, vodiću pregovore sa Albancima. Izbori potrebni Srbiji, a ne Demokratskoj stranci. Moja najkontroverznija odluka u prošloj godini bila je što sam pozvao Srbe da učestvuju na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji. Nema potrebe za referendumom kod nas

Poželeo bih da u 2006. godini Srbija reši svoje nagomilane probleme koje je tište godinama unazad, kako bi najzad punom snagom mogla da radi na poboljšanju kvaliteta života i standarda građana. Krajnje je vreme da počnemo da se bavimo, umesto velikim državnim pitanjima, onima koji život znače ..

alt= kompletan tekst...


INTERVJU

Ministar Zoran Lončar o Tribunalu, izborima, Kosmetu...

Novi ustav do novembra

Naša država je u obavezi da donese najviši akt i zbog zaključivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU. Nadam se da u Srbiji ima dovoljno proevropskih snaga da to podrže. Očekujem da ćemo 2006. završiti s Hagom

Nadam se da će Srbija 2006. godine, zajedno sa rešavanjem drugih veoma važnih pitanja - državne zajednice, Kosova i Metohije, pregovora sa EU - dobiti i novi ustav, izjavio je u razgovoru za Glas Zoran Lončar, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu. On ističe da je donošenje tog akta neophodno ne zato što je to jedan od prioriteta Vlade Srbije i preka potreba daljeg nastavka reformi u Srbiji već što je ..

alt= kompletan tekst...


Pregovori o Kosovu
počinju 25. januara

BEOGRAD - Ključna tema sastanka pregovaračkog tima za budući status Kosova bila je formiranje radne grupe za decentralizaciju. Razlog što smo to morali da uradimo jeste što ..

alt= kompletan tekst...


AKCIJE GLASA JAVNOSTI

Foto

Radisav Rodić predaje ključeve automobila

Pomoć manastirima Voljavča i Blagoveštenje u srcu Šumadije

Ovde se stvarala država

Predstavnici redakcija Glasa i pokretač lista beogradski biznismen Radisav Rodić igumanijama Tajsi i Mihaeli predali popularne "jugiće"
Krajem avgusta prošle godine zasedala je cela srpska vlada u manastiru Voljavča, slavili dva veka od zasedanja Praviteljstvujuščeg sovjeta
Prošlo je 35 godina otkako političari obećavaju "radimo banju, pomažemo manastiru", a kad prođu izbori - sve po starom

Pod obroncima Rudnika u blizini sela Stragara, u srcu Šumadije, nalaze se manastiri Voljavča i Blagoveštenje. Nekada se samo konjima moglo doći do njih. Danas vode putevi kojima dolaze namernici da nađu utehu i mir pod njihovim okriljem. Manastir Voljavča nalazi se 40 kilometara od Topole, na severoistočnim padinama Rudnika. U spisima je zabeleženo da je crkvu posvećenu arhanđelima Mihailu i Gavrilu, sagradio 1050. godine "samoderžec serbski" Mihailo Dobrosavljević. Crkva je u burnim vremenima, potonjim, srušena, da bi je početkom 15. veka obnovio vlastelin despota Stefana Mihailo Končinović ..

alt= kompletan tekst...