GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 5. 1. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

U SO Novi Pazar ogorčeni odlukom Vlade Srbije o postavljenju Mensura Memića

Kriminalac upravnik zatvora

Azem Hajdarević: Reč je o jednom od najvećih kriminalaca u opštini. Protiv njega i Sulejmana Ugljanina podneto je više krivičnih prijava zbog "malverzacija koje su počinili sa parama iz budžeta opštine". Međutim, nijedna prijava nije procesuirana

NOVI PAZAR - Azem Hajdarević, predsednik Skupštine opštine Novi Pazar, ocenio je juče da je odluka Vlade Srbije, odnosno Ministarstva pravde, da za upravnika zatvora u Novom Pazaru postavi Ugljaninovog najbližeg saradnika Mensura Memića, zvanog Meće, "najlošija poruka koju je Vlada Srbije mogla da pošalje građanima ..

alt= kompletan tekst...


Davinić će morati da se vrati u Srbiju

BEOGRAD - Uopšte ne sumnjam da se Prvoslav Davinić neće vratiti u zemlju i da je otišao u SAD da bi izbegao sud - kaže za Glas istražni sudija vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu Vuk Tufegdžić povodom spekulacija da je bivši ministar odbrane pobegao u inostranstvo i da nema nameru da se vraća u Srbiju. Daviniću je upravo sudija Tufegdžić sredinom decembra odobrio jednomesečni izlaz iz SCG.

- On je došao kod mene i pitao me da li bi mogao da ode u Ameriku do sredine januara. Pošto nije bilo nikakavih zakonskih osnova da ne sme da napusti zemlju, jer tužilac nije tražio zabranu napuštanja mesta boravka ili pritvor, odobrio sam mu odlazak - kaže Tufegdžić. Davinić je otišao u SAD nekoliko dana pošto je protiv njega pokrenut postupak zbog sumnje da je odgovoran za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je umešan u nezakonitu dodelu stanova ..

alt= kompletan tekst...


Milan Zeković, ubica-monstrum iz Herceg Novog, priznao na saslušanju da je usmrtio petočlanu porodicu Roganović

Nije mi bilo žao dece

Dok je Slavoljub Roganović popravljao kvar na slavini u kupatilu u kući Zekovića, ovaj mu je prišao s leđa i pucao. On potom odlazi u kuću Roganovića. Tamo iz pištolja puca u Slavoljubovu suprugu Slavicu Roganović i njihova tri dečaka. Posle pucnjave ih, kako je rekao, "šutira, a zatim kolje i ubada nožem". Kako saznajemo, Zeković je o petostrukom ubistvu koje je počinio pričao bez pokajanja i griže savesti

BEOGRAD - Milan Zeković (38) priznao je juče na saslušanju u beogradskom Okružnom sudu da je ubio petočlanu porodicu Roganović - Slavoljuba (42), njegovu suprugu Slavku (45) ..

alt= kompletan tekst...


INTERVJU

Mikoš Rnjaković, višestruki državni prvak u biciklizmu

Doping u Srbiji bez kontrole

Nema dozvoljenog dopinga, ali postoje sredstva brzog oporavka, dok se s druge strane nalazi lista "prljavih" stvari - doping sredstava
Osnovni problem je u tome što većina mladih želi da postigne nešto na brzinu, da obaraju rekorde po svaku cenu
Predlažem da se odmah uvede obavezna doping kontrola na državnim prvenstvima kako bi se već jednom krenulo s mrtve tačke

Ko bi mogao bolje od vrhunskog sportiste da sagleda stanje i progovori na osetljivu temu dopinga u sportu, pogotovo u našoj zemlji, koja je usvajanjem Zakona o antidopingu napravila tek prve korake u borbi protiv ovog ozbiljnog problema ..

alt= kompletan tekst...


Kompromis ili balkanizacija Evrope

 

"Etnoinženjering " srpskog pitanja

Piše: Milomir Stepić, profesor Geografskog fakulteta u Beogradu

U drugoj polovini HH veka, tj. u "drugoj" Jugoslaviji, srpski etnički prostor i njegove granice pretrpeli su najveće poremećaje, podele i sažimanja, a srpske zemlje gotovo u celini - dovedene ..

alt= kompletan tekst...