GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 3. 1. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Prvo ovogodišnje dete u Jagodini rođeno na putu

Beba iz kombija

Samo pet sati i pedeset minuta posle Nove godine u jagodinskom porodilištu rodila se prva beba. Upravo tako. Tamo je stigla sanitetom jer se tridesetogodišnja mama Biljana Stojanović iz Đurinca kod Svilajnca u kolima i porodila. Kombi Hitne pomoći svilajnačkog Doma zdravlja povezao je Biljanu ka porodilištu jagodinskog Zdravstvenog centra, da bi kod Batočine Biljana dobila jake bolove te je tehničar Hitne pomoći morao je da je porodi.

Prva ovogodišnja mama rodila je dečaka, teškog tri i po kilograma, a dugačkog 54 centimetra.
- Imala sam jake bolove. Sve se desilo brzo. Nisam znala kada je trebalo da se porodim. Posle dve devojčice, ovo je meni i mom mužu Suzanu najlepši poklon za Novu godinu. Sanja ima dve, a Milica godinu dana - izjavila je mama Biljana.

- Sanitet sa mamom i bebom stigao je u šest sati i petnaest minuta. Porođaj je prošao uobičajeno, a pošto je bio treći po redu, beba se rodila lako, bez komplikacija. I beba i mama su dobro - pričale su medicinske sestre Zdravstvenog centra u Jagodini gde su pale primedbe da će dečak, pošto se rodio na četiri točka, sigurno gajiti ljubav prema automobilima.

Prva ovogodišnja mama iz Pomoravlja dobila je od Ratka Stevanovića, predsednika SO Jagodina, zlatnik. Mama kaže da je sreća što je dečak njeno treće dete i što je porođaj prošao normalno. Šta bi se dogodilo da je beba morala da se rodi carskim rezom ili da se nešto iskomplikovalo, a ona u kolima, neće ni da razmišlja.

Lokalno porodilište, iako je zvanično otvoreno prošlog januara, još je pod ključem, te čeka "blagoslov" Ministarstva zdravlja, što će, ako ništa drugo, olakšati porođaje svilajnačkim majkama.

Z. Gligorijević


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

Ponoć na mrtvoj straži
Italijanima oro, Slovencima kolo
Ukućani - tarantule!
Beba iz kombija
Poštar zna šta kuca misli
 
 


     


FastCounter by LinkExchange