GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 30. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Vlada Srbije juče oduzela licencu za rad "Mobtelu" zbog tajnog ugovora sa "Mobikosom" Albanca Ekrema Luke

Mobtel plaćao
nezavisnost Kosova

Jočić: Za Srbiju je vrlo bitno da su kontrole komunikacija pod njenom vlašću. Ekrem Luka je mogao da dođe do poverljivih informacija o bezbednosti građana Srbije i da prisluškuje sve komunikacije na mreži 063, na čitavoj teritoriji Srbije
Ilić: Sramota je da jedan od najvećih albanskih ekstremista Ekrem Luka koristi besplatno državni resurs Srbije i zarađuje enormne cifre za nezavisnost Kosova, koju finansira. Za upravljanje "Mobtelom" zadužen je "Telekom Srbija"

BEOGRAD - Vlada Srbije oduzela je juče Mobtelu licencu za rad zbog nelegalnog davanja podlicence "Mobikosu" albanskog ekstremste Ekrema Luke ..

alt= kompletan tekst...


Srbija dočekala 2006. godinu bez usvojenog akcionog plana za borbu protiv korupcije

Sve probleme i dalje
rešavamo - uz mito

SCG u društvu sa Argentinom, Alžirom, Malavijem, Bolivijom... Korupcija potresala Republičku vladu i parlament, Vrhovni sud, Savet ministara... Srbi za mito u proseku izdvajali 171 dolar, a čak 77 odsto građana kaže da je ponudilo novac da bi "završilo" neki posao

BEOGRAD - Srbija je dočekala i 2006. godinu bez usvojenog akcionog plana za borbu protiv korupcije i zakona o nezavisnom telu koje bi trebalo da predstavlja glavni antikorupcijski centar u koordinaciji aktivnosti usmerenih protiv ovog društvenog zla. Srbija i Crna Gora su i 2005. godine na svetskoj listi Transparensi internešnela zauzele ..

alt= kompletan tekst...


Dragan Jerinić, direktor Uprave carina, o radu i planovima u 2006. godini

Evropska kontrola na srpskoj granici

Savremeni sistemi funkcionišu tako da se selektivno obraća pažnja na robe visokog rizika
Nivo otkrivanja prekršaja do 10 odsto idealan je i potvrđuje izuzetnu efikasnost carinskih organa
Prolazak robe i putnika kontroliše još šest-sedam službi, policija, inspekcijske službe, a često i BIA
Carina je sprečila masovnu pojavu fantomskih firmi, a prošle godine otkriveno je 275 nepostojećih preduzeća

U srpskoj carini godina je prošla u intenzivnom nastavku modernizacije službe, započete 2000. godine, čiji je cilj, po rečima njenih vodećih ljudi, sistemska izmena službe ..

alt= kompletan tekst...


U Ministarstvu zdravlja i Fondu još nisu usvojili cenovnik stomatoloških usluga

Popravke besplatne
sve do 10. januara

Nove cene biće niže nego kod privatnika. Vađenje zuba u domovima zdravlja ne bi trebalo da bude više od 250 do 300 dinara, a akrilatne, totalne i butotalne proteze će biti besplatne za starije od 65 godina

BEOGRAD - Budući da Ministarstvo zdravlja i Republički zavod za zdravstveno osiguranje još nisu odredili cenovnik za stomatološke usluge, i u prvih desetak dana nove godine u domovima zdravlja neće naplaćivati ove usluge, odnosno važiće sistem koji je bio i pre donošenja novog Zakona o osiguranju - saznaje Glas juče u Ministarstvu zdravlja.
- Za sada je napravljen cenovnik stomatoloških usluga koje će Fond plaćati za decu, ljude sa invaliditetom, trudnice i porodilje, osobe koje se spremaju za transplantaciju ..

alt= kompletan tekst...


Bogoljub Karić napustio Srbiju

Bogoljub Karić, lider Pokreta snaga Srbije, bio je obavešten da država sprema njegovo hapšenje, pa je, kako za Glas kaže izvor blizak porodici Karić, pre nekoliko dana napustio Srbiju i otišao Australiju ..

alt= kompletan tekst...


Političari, složite se i obožite se

Slobodan sam da vam srdačno čestitam nastupajuće Blagdane kao što ste učinili i vi meni. Uz lepe želje koje mi šaljete, domaćinski red je da i ja vama poželim štošta dobrog. Pre svega dobro zdravlje ..

alt= kompletan tekst...