GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 29. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Kriminalci umalo na slobodi jer Boris Tadić nije obavešten da treba hitno da potpiše zakon

Pritvor "zemuncima" ukinut zbog nemara

Portparol tužilaštva Tomo Zorić rekao je da će Tužilaštvo danas uložiti žalbu Vrhovnom sudu Srbije, koji hitno mora da donese odluku jer je reč o pritvorskom predmetu.
VSS može da potvrdi ili preinači odluku. Zorić je objasnio da žalba zadržava izvršenje rešenja i istakao da je Skupština Srbije blagovremeno donela zakon, ali da treba pitati njenog predsednika gde je nastao zastoj i zašto zakon još nije stupio na snagu

BEOGRAD - Vanraspravno veće Specijalnog suda ukinulo je juče pritvor šestorici pripadnika zemunskog klana, ali je specijalno tužilaštvo najavilo da će uložiti žalbu na tu odluku ..

alt= kompletan tekst...


Foto

Havijer Solana

Ministar Ilić najavio da će danas biti potpisan sporazum o Mobtelu

Šlafu ni kum neće pomoći

Bojim se da Miškovića ne zanima sport već isključivo lokacije i nekretnine. Nadam se da neko prati šta on radi, rekao je Ilić

BEOGRAD - Tim ministara u Vladi Srbije pregovara sa predstavnikom novih vlasnika Mobtela Martinom Šlafom o potpisivanju sporazuma i isplate dividendi i danas bi trebalo da se potpiše taj dokument, a prva tranša dugovanja od 27 miliona evra trebalo bi da se isplati do kraja godine - kaže ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić.
- Ako može neki mali privatnik da plati dugovanja prema državi, moraće i Mobtel, a ako to ne uradi, preduzećemo određene mere - kazao je Velimir Ilić.

Mnogi misle da pucate iz prazne puške i da novim vlasnicima Mobtela ne možete ništa?
- Ako ne uplati do Nove godine, sigurno će biti uvedene privremene mere preko trgovinskog suda i blokiraćemo račun. Dosta smo ih ..

alt= kompletan tekst...


GLAS SAZNAJE

Na osnovu izveštaja UBPOK-a do kraja februara direktor JP "Železnice" biće smenjen

Šarančić daje ostavku

Direktor Železnice neće biti ostavljen na cedilu, već će dobiti novo radno mesto, dobro plaćeno, gde se neće mnogo eksponirati - rekao je Glasu izvor iz Nove Srbije i dodao da Šarančić, po dogovoru, odlazi s funkcije najkasnije do kraja februara za kada je planiran završetak izveštaja

BEOGRAD - Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić smenjuje direktora JP "Železnice Srbije" Milanka Šarančića, saznaje Glas u Novoj Srbiji. Naime, poznato je da se izveštaj ..

alt= kompletan tekst...


Preminuo glumac Stevo Žigon

BEOGRAD - Istaknuti dramski umetnik Stevo Žigon preminuo je juče u 80. godini, saopštilo je Narodnog pozorišta u Beogradu, a prenosi agencija Beta. Glumac i reditelj Stevo Žigon rođen je ..

alt= kompletan tekst...


Ministar odbrane Zoran Stanković potvrdio da je razgovarao sa Mladićevom porodicom

I agenti podizali Mladićevu penziju

Generalova penzija ukinuta jer je isteklo šesetomesečno ovlašćenje na osnovu koga je novac mogla da podiže njegova porodica. Niz spekulacija da je general lociran. Uskoro sednica VSO o eventualnim propustima vojske kada je reč o saradnji s Hagom

BEOGRAD - Istina je da sam posetio porodicu generala Ratka Mladića, a tačno je i da mu je penzija stopirana. Po zakonu isteklo je šestomesečno ovlašćenje po kome je porodica umesto njega mogla da podiže novac. A pošto ono nije obnovljeno, izdat je nalog da mu se obustavljaju sve isplate sa njegovog računa - kazao je za Glas javnosti ministar odbrane SCG Zoran Stanković.

Inače, naš izvor iz vrha tog ministarstva tvrdi da su još neke osobe imala Mladićevo punomoćje da podižu penziju. "Radi se o dvojici starešina iz Vojnobezbednosne agencije ..

alt= kompletan tekst...


Naš list je prva medijska kuća čiji su zaposleni uzeli donorske kartice

Redakcija Glasa zaveštala organe

Do sada je u Srbiji podeljeno desetak hiljada ovakvih kartica, a sa milion i po do dve, uskoro ćemo moći da uradimo 200 do 250 transplantacija bubrega, 100 jetri. Svako treba da zna da je deset puta veća verovatnoća da mu zatreba organ nego da bude u prilici da ga da drugome

BEOGRAD - Srbija je, kaže statistika, poslednja zemlja u Evropi po broju kadaveričnih transplantacija (desetak u ovoj godini), odnosno transplantacija u kojima se organ uzima moždano umrlim osobama. Neki od stručnjaka u okruženju su procenili da se u našoj zemlji godišnje dogodi oko 1.200 moždanih smrti ..

alt= kompletan tekst...