GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 28. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dragan Stojković, predsednik crveno-belih, iritiran Nacrtom zakona o sportu

Nema šanse da prodamo Zvezdu!

Nema šanse da jedan čovek ili neka korporacija kupi Zvezdu. Borićemo se na sve načine da to sprečimo. Šta sada, dođe neko iz Rusije ili Luksemburga i postane vlasnik Zvezde. Već je počelo da se piše kako, navodno, Delta kupuje Zvezdu. Gluposti. Nećemo dozvoliti da taj zakon stupi na snagu

Nacrt zakona o sportu propisno je iznervirao Dragana Stojkovića. Predsednik Crvene zvezde smatra da je taj zakon izuzetno štetan po klubove, a i nije mu poznato zbog čega se odjednom žuri sa usvajanjem.
- Nema šanse da jedan čovek ili neka korporacija kupi Zvezdu. Od toga nema ništa. Borićemo se na sve načine da to sprečimo - ljutito će Piksi.

Stojković ne razume kako može udruženje građana da bude u ravni sa udruženjem u sportu, kao i pitanje privatizacije i podele akcija:
- Zvezda je velika sportska institucija i mi moramo biti izuzeti od toga. Ne možemo svi u isti koš. Šta je sa tradicijom, istorijom, trofejima... Ne može da se računa samo poslednje tri godine. Šta je sa decenijama u nazad. To više kao ne važi. Šta sada, dođe neko iz Rusije ili Luksemburga i postane vlasnik Zvezde. Već je počelo da se piše kako, navodno, Delta kupuje Zvezdu. Gluposti. Nećemo dozvoliti da taj zakon stupi na snagu. U četvrtak je ta sednica, pa ćemo videti.

Vraćamo se vedrijim temama. Spominju se atraktivna pojačanja iz Argentine: Arijel Ortega, Lukas Kastroman, Marselo Galjardo...
- Ima istine u tome što se piše, mada i dosta pretpostavki. Međutim, za sada ništa konkretno. Znam da sam dao obećanje da ću dovesti neko zvučno ime, ali nemojte mi baš sve verovati. Šalim se. Potrudićemo se da neke planove sprovedemo u delo. Ipak, mnogo toga zavisi od drugih stvari.

Za dve nedelje počinju pripreme, a Piksi očekuje još bolje rezultate u 2006. godini.
- Verujem da će, posle uspešne jesenje sezone, Zvezda na proleće igrati još značajniju ulogu u našem fudbalu. Važno je, pre svega, da se ekipa dobro pripremi za nastavak takmičenja, a cilj nam je da osvojimo "duplu krunu", kao i da dogodine postignemo još bolje rezultate u Evropi - zaključio je Stojković.

Upravni odbor crveno-belih počeo da radi

Upravni odbor Crvene zvezde održao je juče prvu sednicu, a potom i zvanično predstavljen javnosti. Sastanku su prisustvovali Rade Svilar, generalni direktor Apatinske pivare, Draško Petrović, generalni direktor Telekoma Srbije, Nebojša Divljan, generalni direktor kompanije Delta osiguranje, Milan Blagojević, generalni direktor Srpske banke, Branislav Grujić, predsednik PST Faman holding iz Ženeve, Boban Radojčić, generalni direktor Tojote za SCG, i Darko Nešić, pomoćnik generalnog direktora Centrobanke. Opravdano su bili odsutni bivši fudbaler trofejne generacije crveno-belih Vladimir Jugović, veteran Srđan Mrkušić, Milan Tomić, direktor direkcije za imovinu Srbije, i Dobrivoje Tanasijević, predsednik međunarodne komisije u FSSCG.

G. Božanović


vesti po rubrikama

^sport

Dragan Stojković: Nema šanse da prodamo Zvezdu!
Elber dolazi ako ga pusti žena
Vidić ima manu, ne zna engleski
Terzić razdvaja prosvetu i sport
Zlatne lopte Petku i Vidiću
Odbojkaši Vojvodine po deseti put osvojili Kup
Stanković danas Deda Mraz
Dušan Vujošević: Neću porazom u novu godinu
Zvezda lako savladala Zagreb
 


     


FastCounter by LinkExchange