GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Organizovan 8. susret proizvođača mleka

Rekord Francuza

ZRENJANIN - Direktor "Mlekoprodukta" Živanko Radovančev kazao je na 8. susretu proizvođača mleka da je ovo akcionarsko društvo, koje je pre dve godine kupila francuska kompanija "Bongrain", u toku ove godine otkupilo i preradilo 31,6 miliona litara mleka, što je za 30,8 odsto više nego u 2004. godini. Radovančev je naglasio da takav rast proizvodnje u ovdašnjoj mlekarskoj industriji odavno nije zabeležen, dodajući da je ovaj uspeh rezultat nove dobre poslovne politike i ulaganja novog vlasnika firme u primarnu i sekundarnu proizvodnju mleka.

Precizirajući da su Francuzi od dolaska u "Mlekoprodukt" uložili značajna finansijska sredstva, Radovančev je podvukao da je u poslednje vreme unapređena i saradnja s proizvođačima mleka, pa tako najuspešniji farmeri, pored novca i premija za otkupljeno mleko, dobijaju status zaposlenih u fabrici, redovnu mesečnu platu, kao i ostale prinadležnosti i privilegije koje imaju ostali radnici tog preduzeća. "Mlekoprodukt" danas mleko prikuplja u pedesetak sela od oko 5.000 farmera i desetak preduzeća, zemljoradničkih zadruga i privatnih mlekara.

Na 8. susretu proizvođača mleka tradicionalno su dodeljena i priznanja najuspešnijim mlekarima. Zrenjaninski farmer Dušan Todorov i ovog puta dobio je pehar kao rekordni proizvođač mleka, pošto je "Mlekoproduktu" u toku godine isporučio 321.427 litara "belog napitka". Drugo mesto pripalo je Stevi Padejskom iz Perleza, a treće Miletu Miloševiću iz Aleksandrova. U društvenom sektoru najuspešnija je bila Zemljoradnička zadruga "Agro - Klek" koja je proizvela 2,4 miliona litara mleka.

K. S.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Zrenjanin: Rekord Francuza
Elektronski školski dnevnici uvedeni i u Novom Sadu
Rodi prija zima u Tomaševcu
 


     


FastCounter by LinkExchange