GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Britanija puna oružja s Kosmeta?

LONDON - Britanski vojnici sve češće donose i krijumčare u zemlju oružje i municiju iz ratnih područja i mirovnih misija, uključujući Kosovo, piše londonski Tajms, prenosi Beta. List navodi da je raketa za ručni bacač poreklom s Kosova pronađena u vazduhoplovnoj bazi Norton, gde je poslednjih godina u više navrata pronalaženo oružje poreklom iz Iraka i Avganistana, ili sa Kipra. Na rizik da oružje s bojnih polja stigne do kriminalnih bandi ukazao je slučaj iz 2003, kada je gangster Dejv King iz Hertfordšira ubijen iz "kalašnjikova".

"To je bio prvi put da ulične bande u Britaniji upotrebe "kalašnjikov". Jedna od teorija bila je da su oružje u zemlju doneli vojnici po povratku s Balkana", piše Tajms, dodajući da je u jednom kontejneru kod Plimuta pronađena lansirna rampa sa sedam raketa, a u Vilširu minobacač. Koalicione snage iz Iraka i Avganistana prokrijumčarile su u Britaniju čitav arsenal, što je podstaklo strahove da bi to oružje moglo da stigne do gangstera ili čak terorista.

Najimpresivniji irački trofej je pozlaćeni "kalašnjikov" za koji se veruje da je ukraden iz jedne od palata Sadama Huseina. "Kalašnjikov" je zaplenjen na aerodromu Hitrou zajedno s raketnim bacačem, šest bajoneta i snajperom, u paketima adresiranim za SAD.


vesti po rubrikama

^svet

Gasom otrovano osamdeset ljudi
Berluskoni prekraja Putinovu biografiju
Umro otac "majke svih bombi"
Britanija puna oružja s Kosmeta?
 


     


FastCounter by LinkExchange