GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Najnoviji gaf italijanskog premijera

Berluskoni prekraja
Putinovu biografiju

RIM - Italijanski premijer Silvio Berluskoni, poznat po čestim gafovima, napravio je grešku u vezi s biografijom svog prijatelja, ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavivši da je "antikomunista" koji je "doživeo opsadu Staljingrada", javlja Tanjug. "Putin je ponosni antikomunista", rekao je odgovarajući na pitanje novinara lista Unita o prijateljstvu s ruskim predsednikom. Berluskoni je prvo kritikovao komunizam "odgovoran za smrt 100 miliona ljudi", a onda je naveo da je Putin "doživeo opsadu Staljingrada u kojoj je njegova porodica uništena".

Međutim, Putin je rođen posle Drugog svetskog rata - 1952. Njegovi otac i majka su zaista učestvovali u odbrani grada opkoljenog nemačkim trupama, ali to je bio Lenjingrad (danas Sankt Peterburg) i oboje su preživeli. Za vreme opsade preminuo je Putinov stariji brat. Ruski predsednik pristupio je tajnoj policiji KGB 1975. i bio je član KP SSSR sve do 1991.

Berluskoni (69) voli da se hvali i dobrim odnosima s većinom svetskih lidera pa ni ove godine nije propustio priliku da se pohvali. "Sa svim liderima G 8 imam srdačne odnose. To je bez sumnje pomalo i zbog mojih godina. U proseku od svih sam stariji 15 godina, pa me moje kolege smatraju starijim bratom koji ima najviše iskustva", rekao je on.


vesti po rubrikama

^svet

Gasom otrovano osamdeset ljudi
Berluskoni prekraja Putinovu biografiju
Umro otac "majke svih bombi"
Britanija puna oružja s Kosmeta?
 


     


FastCounter by LinkExchange