GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 25. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

U Srbiji postoji 99 kolektivnih centara u kojima je smešteno oko 9.000 izbeglih i raseljenih ljudi

Ljudi bez imovine nikome ne veruju

Planirano je da se tokom 2006. zatvori oko pedeset preostalih centara i iseli oko 3.000 ljudi. Prema podacima Komesarijata za izbeglice, u Srbiji živi 141.000 izbeglica. Međutim, procenjuje se da je njihov realan broj oko 300.000, jer su mnogi dobili državljanstvo, ali se u njihovim životima ništa nije promenilo

BEOGRAD - U Srbiji postoji 99 kolektivnih centara u kojima je smešteno oko 9.000 izbeglih i raseljenih ljudi. Iako je broj kolektivnih centara u Srbiji manji za oko 200 nego prethodnih godina, planirano je da se tokom 2006. zatvori ..

alt= kompletan tekst...


Crno nam se piše posle odluke Kongresa SAD o uskraćivanju podrške

Od Vašingtona više ni dolar

Šuković: Izvesna i suspenzija pregovora sa EU
Kovačević: U pitanju i otpis duga i aranžman sa MMF-om

BEOGRAD - Odluka američkog Kongresa o suspenziji američke pomoći Srbiji i Crnoj Gori do 31. maja i uskraćivanju podrške u međunarodnim finansijskim institucijama sve dok Beograd ne izruči Mladića i Karadžića, predstavlja veoma nepovoljan signal i predstavlja još jedan pritisak na našu zemlju kako bi uspostavila punu saradnju s Hagom, kaže ekonomista Danilo Šuković, iz Instituta društvenih nauka. On smatra da će sada biti i veoma otežan ..

alt= kompletan tekst...


Predviđene su stroge kazne ukoliko se prekrše odredbe novog Zakona o oglašavanju

Zatvaraju firme zbog reklame

Preduzeća moraju platiti i do tri miliona dinara ukoliko oglašavaju neko alkoholno piće, cigarete ili neka medicinska sredstva, dok je kazna za odgovornu osobu 200.000 dinara
Televizije bi trebalo da vode računa da reklame ne traju duže od 12 minuta po satu programa, kao i da oglasi ne "zauzmu" više od 15 odsto vremena njihovog ukupno emitovanog programa u toku dana

BEOGRAD - Kazne za kršenje Zakona o oglašavanju su i do tri miliona dinara, a platiće ih preduzeće ukoliko reklamira neko alkoholno piće, cigarete, ili, recimo, stomatološku ordinaciju ..

alt= kompletan tekst...


Beograđanin Nebojša Galjević najbolji je srpski imitator kralja rokenrola

Živ je Elvis, ime mu je Neša

Elvis Prisli je, izgleda - živ! Stanuje u jednosobnom stanu u beogradskom naselju Filmski grad. Na svirke ide taksijem ili ga odvezu drugari. Ima dve ćerkice, 37 preguranih godina, studirao je ..

alt= kompletan tekst...


Sindikalci tuže direktora Železnice

BEOGRAD - Oko hiljadu radnika JP Železnice Srbije još uvek nije dobilo novac za otpremninu iako su iz preduzeća otišli pre dva meseca. Njima je sporazumno prestao radni odnos 15. oktobra ..

alt= kompletan tekst...


Olja Ivanjicki ugostila Glas u svom stanu ateljeu na Kosančićevom vencu

Neću u isti koš s kolegama

Možda najeksentričnije mislim na svetu i to je jedino polje gde sam sebi dozvolila širinu. Volim da izbegnem kliše, da se malo pomerim i dogodilo se da to svi primete

Za Olju Ivanjicki u svim biografijama piše da je rođena u Pančevu, ali godine rođenja nema. Zna se da je Srpkinja, da je završila Akademiju likovnih umetnosti, da je jedan od osnivača beogradske avangardne umetničke grupe Medijala ..

alt= kompletan tekst...