GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 24. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Guverner Radovan Jelašić potvrdio za Glas da je NBS odbila finansijsku grupaciju Konvers da uđe u Kulsku banku

Srpska brana za ruski kapital

Na naše tržište pokušala da uđe Alfa grupa, ali nije uspela, a zatim ni Konvers grupa, što je razlog za zahlađenje odnosa Vlade Srbije i zvaničnog Kremlja
Ruska grupacija odbijena je zato što je navodno povezana sa energetskim sektorom te zemlje, koji je veoma zainteresovan za srpsku energetiku

BEOGRAD - Ruski kapital ponovo je naišao na "zatvorena" vrata u Srbiji, što je, kako se čuje u javnosti, najveći razlog za zahlađenje odnosa Vlade Srbije i zvaničnog Kremlja. Još jednoj velikoj finansijskoj grupaciji, "teškoj" više stotina milijardi dolara, Konvers grupi, koja u sastavu ima i banke, nije omogućen ulazak u Srbiju. Izvor Glasa iz energetskog sektora Srbije tvrdi da je povezanost Konvers grupe sa najmoćnijim kompanijama iz energetskog sektora ..

alt= kompletan tekst...


U srpskom parlamentu pojedinim poslanicima ceo mandat protekne bez reči

Ćutolozi ispred govornice

Od 250 narodnih poslanika, koliko ih ima u Narodnoj skupštini Srbije, u javnosti se zna za tek dvadesetak imena
Milan Janković Žire (SPS), nikada nije izašao za govornicu, ali ni izostao sa skupštinskog zasedanja

BEOGRAD - Za skupštinskom govornicom se već skoro dve godine redovno pojavljuje tek dvadesetak istih, poznatih lica, pa kada se kaže "radikali" ..

alt= kompletan tekst...


MUP uskratio zaštitu sudiji koji vodi "slučaj Đinđić"

Kljajeviću oduzet blindirani džip

Sudiji su bez najave dodeljeni novi telohranitelji, ali je on odbio da ih prihvati

BEOGRAD - Sudiji Marku Kljajeviću, koji sudi u procesu za ubistvo Zorana Đinđića, kao i u slučaju pripadnicima zemunskog klana, oduzet je nedavno službeni blindirani džip, a umesto njega mu je dodeljen običan automobil. Osim toga, MUP Srbije je, bez najave, sudiji Kljajeviću zamenio i lično obezbeđenje, a on je odbio da ga čuvaju novi telohranitelji. Ove informacije juče je za Glas potvrdila i sudija Maja Kovačević-Tomić, portparol Specijalnog suda.
- Tačno je da je sudiji Kljajeviću oduzet blindirani džip i zamenjen neblindiranim, kao i da su mu bez najave i bez njegove saglasnosti ..

alt= kompletan tekst...


Od sutra počinje da se primenjuje Zakon o oglašavanju, usvojen pre tri meseca

Iz reklama izbaciti čak i duvanski dim

Nadrilekari, samozvani medicinski eksperti, kao i razni proizvođači lekova i medicinskih sredstava neće moći da obmanjuju pacijente

BEOGRAD - Stupanjem na snagu Zakona o oglašavanju, od sutra će, tri meseca nakon usvajanja ovog zakona, konačno biti zabranjeno reklamiranje duvana, duvanskih proizvoda ..

alt= kompletan tekst...


Upozorenje tužioca Vukčevića jatacima najtraženijih haških optuženika zbunilo javnost

Priprema se hapšenje Mladića

Branislav Bjelica: Sigurno ima razloga zašto je to rekao. Zoran Dragišić: Izručenje se tempira pred početak pregovora o statusu Kosmeta. Slobodan Pajić: Javno upozorenje da se pritaje

BEOGRAD - Izjava Vladimira Vukčevića, tužioca za ratne zločine, da su "identifikovane osobe koje komuniciraju i pružaju logističku podršku haškim optuženicima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću" ..

alt= kompletan tekst...