GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 24. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Iz ženskog ugla

 

Ljubavi, hajde da raskinemo, ali stvarno

Kako muškarci raskidaju? Nikako. Najčešće nemaju da ne spominjemo šta za to. Jednostavno prestaju da se javljaju, ne odgovaraju na poruke, ili nešto nakucaju sa tri sata zakašnjenja, da vas otkače. Ipak, ponekad se osvešćuju, odjednom izgovore nešto nežno, taman da se zapitate - pa možda ipak neće da raskine. I vadi se na posao - jurca, radi, ne spava, samo bi da se odmara, nije mu ni do čega. Znamo napamet.

Kako one raskidaju? Glupo. Da, žene, inače komplikovana bića, kod raskida su vrlo jednostavne. Otvoreno kažu - ne mogu više s tobom, ne volim te više, zaljubila sam se, šta mogu, nismo jedno za drugo. To zvuči toliko glupo da je ponekad bolje i da otćute. Žene vole da raščišćavaju.

Hoće sve da bude jasno - danas smo zajedno, sutra nismo, možemo da budemo prijatelji kad se malo ohladimo, baš bi mi bilo drago, javi se ponekad, nemoj sad da bude više se ne poznajemo, bla, bla, bla. Šta o tome misli muškarac? Kad me žena ostavi, baš me briga da li plače na rastanku, ja sam sam, nismo zajedno, to je to. Kako god da mi to kaže, rezultat je isti.

A žene se upinju da objasne, da to bude koliko-toliko nežno da bi ostale u dobroj uspomeni. Ponekad toliko blebeću o raskidu pre nego što ga ozvaniče da oboje jedva dočekaju da prekinu napokon tu razvučenu vezu. Žena besomučno analizira i gubi se u detaljima, dok muškarac više ni ne prati šta priča, koliko god da mu je krivo, neka ga pusti već jednom.

A žene dave i kad raskidaju. Sve mora da ima svoju formu, podsećanje na početak veze, suština njihovog odnosa, teška dubioza, prve krize, poslednja kriza, raskid, budući modifikovan odnos. Toliko teoretisanje o raskidu muškarca na kraju navede na pomisao da je to još jedna od ženskih igri i oni čvrsto reše da nas ostave na miru nedelju, dve, a onda nas pozovu da izađemo, tobože prijateljski. I oni bi ponovo. Ni raskid nisu shvatili ozbiljno.

M. B.

 

Iz muškog ugla

Plašim se da će ovaj tekst biti razumljiv samo muškarcima. Ovo zato što žene nisu razumne; stoga im ovo ne može biti razumljivo. Gore napisano nije nikakva uvreda; daleko je od toga; pre je neka vrsta priznanja, nepristrasnog suda kakav daju, recimo, posmatrači ptica. A žene koriste razum baš koliko i ptičice. Bez uvrede (za ptičice). Istina je: pitajte samo neku zašto radi nešto, ako to nešto nema nikakvog smisla; reći će vam ovo isto (na jedan ili drugi način): da je greška posmatrati žene kao razumne.

"Potpuno smo histerične", reći će ona. No, da se vratimo na temu (i eksplicitno): raskid. Dakle, priča je uvek ista: svaki put to dođe kao grom iz vedra neba, kad se najmanje nadaš. "Znaš, ja više ne mogu da s tobom... Znaš...". A onda dolazi ono čuveno "znaš, ti si meni kao brat... volim te kao brata". I onda ono ubistveno, na tvoje pitanje "znači raskidamo?"; dakle ubistveno "ne, ne, ne želim da raskinemo... samo te volim kao brata i ne mogu više da radim ONO s tobom".

I onda doda"nikad". A onda u nastavku "ma neću više nikad ni sa kim" i "nikad više ne želim da imam dečka". I ti ispadneš kriv. I uvek isto sr...; onda je nazoveš, posle dva dana, i ona priča s tobom kao što ste pričali pre nego što ste se smuvali. Ona je u fazonu "ma šta hoćeš od mene". A godinu dana; ili dve; ili pet? Ma nema veze, sad smo drugari. Kako da ne. A najjače je (siguran sam da ste čuli ovo), kad je neko pita za tebe. "Jaoo (hvata se momentalno za glavu); što je to kooomplikovano". Komplikovano joj je da kaže da više ne želi da se t... s tobom.

Naravoučenije: eto šta se događa kad je postaviš na presto; nikad je ne stavljaj na presto; to je tvoje mesto; ako si ti tamo, nikad ništa neće biti "komplikovano", nikad te neće "voleti kao brata", a uvek će moći da "ONO..., znaš...". Samo, za ONO treba imati ONO... Znaš

I.Ć.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

Horoskop za subotu
Kako najlakše da upropastite sopstveni brak
Ljubavni jadi mlade K.
Ljubavi, hajde da raskinemo, ali stvarno
Cena vereničkog prstena je - precenjena
 


     


FastCounter by LinkExchange