GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 24. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vezuje kravatu na dvanaest načina

Poznati dugogodišnji privrednik i bivši predsednik Kantonalne privrede Tuzla, a sada penzioner, dr Imšir Imširović poznat je u gradu soli i po elegantnom odevanju, a posebno po nošenju skupocenih kravata. Kaže da ljubav za kravatama traje punih 60 godina, a prvu kravatu koju mu je 1939. godine poklonio rahmetli otac Mumin, stavio je u drugom razredu osnovne škole, kada je dobio i novu košulju. Danas Imšir Imširović ima 1.075 raznih skupocenih kravata i svaki dan ih koristi.

Kao poslovan čovek i menadžer uglednih firmi, putovao je po svetu i kupovao kravate. To su kravate koje imaju veliku vrednost i, kako kaže, bile su veoma skupe. Danas su jeftinije i pristupačne mnogima koji ih vole nositi.
- Znam da napravim dvanaest vrsta čvorova, a izmislio sam pet načina vezivanja čvora - pojasnio je Imširović.

Seća se svakog mesta i prodavnice u kojoj je kupio kravatu. Najviše se seća kupovine na aerodromu u Cirihu.
- Vraćajući se iz SAD, avion je sleteo u Cirihu. Imao sam tri sata do polaska aviona za Zagreb. Ušao sam u prodavnicu koja je prodavala samo kravate. Imao sam samo stotinu maraka u džepu. Dopala mi se kravata od 130 maraka. Tri puta sam ulazio u prodavnicu i gledao kravatu.

- Prodavačici sam rekao da mi se sviđa jedna kravata, ali nemam dovoljno novca. Pitala je koja, zapakovala je, dao sam joj sto maraka, ona mi vratila deset, rekavši da imam za kafu. Dobio sam i račun na stvarnu vrednost kravate - kaže dr Imširović. Posle šest meseci, ukazala mu se prilika da službeno otputuje u Cirih. Otišao je u istu prodavnicu, vratio prodavačici razliku novca za kupljenu kravatu i kupio još pet. Prodavačica ga je prepoznala i posle završenog posla zajedno su popili kafu.


vesti po rubrikama

^iz eks yu štampe

Sud "produžio" lozu Tuđmanovih
Razočarana izborom za Mis sveta
Vezuje kravatu na dvanaest načina
Nindže stigle u Makedoniju
 


     


FastCounter by LinkExchange