GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 23. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Na Adi Ciganliji mrtve svrake plutale su juče jezerom i visile na granama drveća

Masovni pomor ptica na Savi

U toku jučerašnjeg popodneva više desetina ptica upućeno na laboratorijsku analizu. Prvi rezultati znaće se danas, pod uslovom da se isključi mogućnost ptičijeg gripa

BEOGRAD - Više desetina mrtvih ptica koje su pronađene juče na Savi između restorana "Stenka" i Sajmišta u toku popodneva su upućene na laboratorijska ispitivanja, a prvi rezultati uzroka ovog masovnog uginuća znaće se danas, pod uslovom da se isključi mogućnost ptičijeg gripa. Kako Glas saznaje na licu mesta, mrtve ptice danima padaju na ovom delu savske obale, a juče su se mogle videti kako plutaju po površini vode i vise na granama drveća ..

alt= kompletan tekst...


Predstavljeni rezultati međunarodnog proučavanja obrazovnih postignuća

Đaci bubaju, pa loše zaključuju

Učenici iz Srbije su iznad svetskog proseka u pamćenju podataka u školi, ali nisu dovoljno osposobljeni da teorijsko znanje primene u praksi

BEOGRAD - Učenici u Srbiji nalaze se iznad svetskog proseka u pamćenju podataka u školi, ali nisu dovoljno osposobljeni da teorijsko znanje primene u praksi. U okviru Međunarodnog proučavanja obrazovnih postignuća u matematici i prirodnim naukama (TIMSS), u kome su 2003. godine učestvovali osmaci iz 49 zemalja, naši učenici su zauzeli 24. mesto u poznavanju matematike ..

alt= kompletan tekst...


Nesreća u auto-servisu u Užicu posle eksplozije rezervoara

Troje izgorelo u "ladi" buktinji

Sa opekotinama drugog stepena po licu, rukama i nogama, u užičku bolnicu prebačeni su Đorđe Blagojević (32), vlasnik servisa, kao i Vladimir Jovanović (29) i Mihailo Bogosavljević (59)

UŽICE - Trojica Užičana zadobili su teške opekotine u eksploziji i požaru u auto-servisu "Landirezo auto - gas" juče oko 14 sati u strogom centru Užica. Sa opekotinama drugog stepena po licu, rukama i nogama, u užičku bolnicu prebačeni su Đorđe Blagojević (32), vlasnik servisa, kao i Vladimir Jovanović (29) i Mihailo Bogosavljević (59). Oni su zbrinuti na Odeljenju plastične hirurgije ..

alt= kompletan tekst...


Rasprava u srpskom parlamentu o troškovima putovanja poslanika

Milioni iz budžeta za prevoz

Predrag Marković izjavio da podaci koje je novinarima dao sekretar Marko Danilović nisu tačni i obećao da će on lično dati javnosti prave podatke
Tomislav Nikolić: Mislim da je bolje da poslanike plaća država, nego da to čine neki bogataši ispod žita

BEOGRAD - Bespoštedna polemika otvorena je juče u Skupštini Srbije posle izjave Mehe Omerovića da je još pre mesec dana tražio od predsednika Predraga Markovića informaciju, koju ni do danas nije dobio, o tome koliko je novca potrošeno ..

alt= kompletan tekst...


NadnaslovPrekinuto suđenje Dafini Milanović, vlasnici Dafiment banke

Izuzeti sudija bio štediša

Proces nije mogao da počne jer je tužilac Jovan Krstić tražio izuzeće sudije Zorana Zvonara
Posle uvida u spise utvrđeno je da je i Zvonar bio jedan od štediša kome je "srpska majka" ostala dužna novac

BEOGRAD - Početak ponovljenog suđenja Dafini Milanović, nekadašnjoj vlasnici Dafiment banke, juče je još jednom prolongiran u Okružnom sudu u Beogradu i odložen na neodređeno vreme. Suđenje nije moglo da počne jer je tužilac Jovan Krstić tražio izuzeće predsednika veća, sudije Zorana Zvonara ..

alt= kompletan tekst...