GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 20. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Kragujevačku "Zastavu" neće oporaviti saradnja sa "Fijatom" u proizvodnji modela "punto"

Srbija - plac za polovnjake

Gotovo sve fabrike na Zapadu u poslednjih nekoliko godina kubure sa manjom proizvodnjom, odnosno prodajom novih vozila. Što zbog prezasićenosti tamošnjeg tržišta, zatim stagnacije standarda stanovništa u EU, a naročito zbog toga što se vlasnici ne mogu lako otarasiti polovnih vozila, koja su po zapadnjačkim kriterijumima "krševi".

Iako svi radnici kragujevačke fabrike automobila "Zastava", na čelu sa veoma glasnim sindikatom, i uz podršku preko dve stotine kooperanata fabrike, zahtevaju od Vlade Srbije stavljanje Uredbe o uvozu polovnih ..

alt= kompletan tekst...


Srbin Željko Ignjatović jedan je od izumitelja revolucionarnog čipa

Digitalni Tesla

Superčip koristi 50 puta manje energije od najboljih današnjih čipova, a raspon svetlosti koji "hvata" je neverovatnih 100 puta veći

Prototip CMOS čipa koji su napravili Mark Bočko, profesor kompjuterskog inženjeringa na Univerzitetu Ročester u Njujorku i njegov asistent Željko Ignjatović, 34-godišnjak iz Odžaka, napraviće pravu revoluciju u digitalnoj ..

alt= kompletan tekst...


Međudržavni skandal


Izrael poslao profakturu za vojnu opremu

Tadić hoće da plati satelit

Zahtev na 4,5 miliona dolara nalazi se u Upravi za finansije. Novac još nije uplaćen, a cela afera može da izazove međudržavni skandal

BEOGRAD - U Upravu za finansije Ministarstva odbrane SCG stigla je profaktura izraelske firme "Imidžiset internešenel" za uplatu prve rate za zakup vojnog satelita, ali nikakav novac još nije uplaćen - tvrdi za Glas ..

alt= kompletan tekst...


Racionalizacija školske mreže u Srbiji već započeta u opštini Sjenica

Umesto škole, dobili autobus

Iskustva iz Sjenice biće primenjena i u Kragujevcu. Zbog udaljenosti škola, mnogo seoskog stanovništva ne završi osnovnu školu, tako u sjeničkoj opštini 55 odsto žena i 35 odsto muškaraca ostaje bez osnovne škole

BEOGRAD - Obrazovanje u Srbiji prolazi kroz sedamnaestu reformu od Drugog svetskog rata, a naš obrazovni sistem koji je razvijen na konceptu iz šezdesetih godina, u narednih nekoliko godina konačno će proći ..

alt= kompletan tekst...


Neizvesno da li će vlada dati saglasnost na sporazum o Mobtelu

Dinkić hoće sve pare pre izbora

Martin Šlaf pre septembra 2006. ne želi da uplati 25 miliona evra

BEOGRAD - I dalje je neizvesno da li će Vlada Srbije u četvrtak dati saglasnost na sporazum koji su dogovorili predstavnici Javnog preduzeća PTT Srbija i novi vlasnici Mobtela, odnosno BK trejda. Najveća kočnica je ..

alt= kompletan tekst...


I pored velike nezaposlenosti, u Srbiji ima više od 50.000 slobodnih radnih mesta

Rumuni će raditi ono što mi nećemo!

Najviše slobodnih mesta ima u sektorima koji iziskuju veći fizički napor, kao što je vađenje ruda i kamena.

BEOGRAD - Iako u Srbiji ima više od milion nezaposlenih ljudi koji krpe kraj s krajem, zabrinjava činjenica da, uprkos tome, već mesecima ima više od 50.000 slobodnih radnih mesta, ali tu niko ..

alt= kompletan tekst...