GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 20. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle moždanog udara, premijeru Šaronu bolje

Vlada i iz postelje

JERUSALIM - Premijer Izraela Arijel Šaron prošao je juče niz lekarskih pregleda pošto je proveo noć u bolnici posle lakšeg moždanog udara, javlja Si-En-En.

"Premijer Šaron proveo je mirnu noć i njegovo zdravstveno stanje je dobro", navodi se u saopštenju iz premijerove kancelarije. Iako leži u jerusalimskoj bolnici Hadaša-Ein Kerem, Šaron je juče ujutro primio svoje sekretare i radio koliko je moguće, a posetili su ga i sinovi Omri i Gilad. Doktor Juval Vajs, zamenik direktora bolnice, potvrdio je da se stanje 77-godišnjeg premijera popravlja i da nisu potrebni invazivni tretmani.

Šaronov lični lekar Boleslav Goldman kazao je Bi-Bi-Siju da očekuje da će premijer ostati u bolnici tri-četiri dana. Doktor Goldman takođe je demantovao navode da je Šaron u jednom trenutku pao u nesvest. - Gospodin Šaron povremeno otežano govori, ali nije podvrgnut tretmanima - rekao je on Bi-Bi-Siju, dodajući da Šaron poslednjih godina nije imao ozbiljnijih zdravstvenih problema. Izvor iz Šaronovog kabineta ispričao je Si-En-Enu da je premijer u nedelju radio punom parom u svom kabinetu u Jerusalimu i da je bio na putu ka svom ranču u pustinji Negev kad je rekao jednom od pomoćnika da se ne oseća dobro. Izraelski list Haarec navodi da je zatim telefonirao sinu Giladu i požalio mu se. - Tata, smesta idi u bolnicu - rekao mu je Gilad. Šaronova kolona potom se okrenula i vratila u Jerusalim, pravo u bolnicu. - Stigli su u 20.05, precizirao je portparol bolnice, dodavši da je premijer bio svestan, ali dezorijentisan.

Šaronov portparol Ranan Gisin rekao je novinarima koji drežde pred bolnicom da premijer vodi zemlju i iz kreveta i da nema potrebe da ga iko menja. Gisin je usput nasmejao prisutne ispričavši da je prvo Šaronovo pitanje zabrinutim lekarima bilo "Kad mogu da izađem iz bolnice?" Dok su brojni svetski lideri uputili Šaronu želje za brzo ozdravljenje, Palestinci u Gazi su slavili, pucali u vazduh i delili slatkiše vičući "smrt Šaronu", prenosi Si-En-En.

Pripremila V. P.


vesti po rubrikama

^svet

Vlada i iz postelje
Amerikanci zatvorenike muče muzikom
 


     


FastCounter by LinkExchange