GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 20. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Ljubičevo" se još nada ruskom milijarderu

Ergela Čeka Abramoviča

Ukoliko projekat bude realizovan, "Ljubičevo" će biti spaseno jer račun je već tri godine blokiran, konji gladuju i rasprodaju ih, a radnici već mesecima ne dobijaju platu

POŽAREVAC - Roman Abramovič i dalje razmatra našu ponudu da preuzme JP "Ljubičevo", o čemu svedoče tri razgovora koje smo prošle nedelje imali sa njegovim ljudima. Međutim, još je rano da se o detaljima pregovora govori za javnost - izjavio je gradski menadžer Predrag Pajić, na pitanje odbornika opozicije u SO Požarevac šta se dešava sa njegovim ranijim najavama o saradnji sa poznatim ruskim biznismenom.

Finansijski izveštaj

Od direktora Prvoslava Mošića odbornici SO Požarevac do danas nisu dobili finansijski izveštaj za ovu godinu, tako da nije poznato šta se desilo s novcem od prodaje konja i poljoprivredne mehanizacije, davanjem zemljišta pod zakup i naplaćivanjem ulaznica od đačkih ekskurzija.

Kao glavni uzrok što pregovori sporo teku, Pajić je naveo nerešenu imovinsko-pravnu situacija jer je lokalni DOS 2000. godine 290 hektara zemljišta koje pripada JP "Ljubičevo" preneo na DP "Hrastovača". Na njegove navode reagovali su odbornici Demokratske stranke podatkom da je prenos zemljišta obavljen pre 2000. godine, da je to učinio tadašnji direktor "Ljubičeva", socijalista Slobodan Jović. Međutim, Pajić je ostao pri tvrdnji da će Abramoviča dovesti u Požarevac, bilo kao zakupca bilo kao opštinskog partnera u projektu spasavanja ovog javnog preduzeća.

Pošto po našem zakonu nije moguće prodati zadužbinu, Abramoviču je ponuđen zakup Ergele "Ljubičevo" na period od pet, 49 ili 99 godina, uz mogućnost kasnijeg obnavljanja ugovora. Ukoliko bi pristao na ulaganja od oko 20 miliona evra, ruski investitor bi u narednom periodu realizovao već pripremljen projekat turističko-rekreativnog centra "Ljubičevo", koji je 1998. godine izradio Saobraćajni institut CIP iz Beograda, prema opštinskom detaljnom urbanističkom planu iz 1987. godine.

Prema ovom projektu, u Ljubičevu se planira izgradnja rezidencijalnog hotela, igrališta za golf, teniskih terena, bazena, trim-staza, škole jahanja i heliodroma, čije bi usluge bile ponuđene imućnim gostima, diplomatskom koru i predstavnicima domaćih i stranih kompanija. Za goste skromnijih mogućnosti planira se izgradnja hotela B kategorije sa jeftinijim pratećim sadržajima.

Ukoliko ovaj projekat bude realizovan, JP "Ljubičevo" bi bilo spaseno, jer je njegov račun već tri godine blokiran, konji gladuju i rasprodaju ih, a radnici mesecima ne primaju platu niti im se uplaćuju doprinosi.

D. N.


vesti po rubrikama

^Srbija

Ergela Čeka Abramoviča
Pun ekran uvreda
Plombe na radijatore
Bebe će morati da sačekaju
Zavadili ih računi
  
 


     


FastCounter by LinkExchange