GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 15. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Iz Instituta za onkologiju još nije uklonjen radioaktivni materijal iz 1977. godine

Uranijumska "bomba" u centru grada

BEOGRAD - Radioaktivni otpad, tačnije 4,5 grama radijuma koji bi mogao da izazove veliku katastrofu u slučaju neke veće nepogode, zemljotresa i slično, i dalje stoji u Institutu za onkologiju i radiologiju ..

alt= kompletan tekst...


Zabrinjavajući podaci o mentalnom zdravlju građana Srbije

Depresija ubija

Posledica višegodišnjeg stresa i raznih teškoća u poslednjih 15 godina je posttraumatski stres kod 29 odsto izbeglica, 56 odsto seksualno zlostavljanih žena, 75 odsto žrtava, ali i čak 11 odsto studenata

BEOGRAD - Kao posledica ratova, bombardovanja, nezaposlenosti, siromaštva i tranzicije, u Srbiji je za samo tri godine, od 1999. do 2002. godine, broj osoba sa mentalnim poremećajem porastao ..

alt= kompletan tekst...


Izbegnuta tragedija u OŠ "Bane Milenković" u Novom Selu kod Kraljeva

Đak nosio pištolj, otac u zatvoru

KRALJEVO - Učenik Osnovne škole "Bane Milenković" iz Novog Sela S. M, koji je umesto torbe u školsku zgradu doneo automatski pištolj "škorpion", igrom slučaja nikoga nije povredio. Prema rečima Rajka ..

alt= kompletan tekst...


Hag traži uvid u originalni dosije Ratka Mladića

General sa dve biografije

Ukaz o njegovom penzionisanju još nije pronađen. Tužilaštvo i dalje sumnja da postoji paralelna dokumentacija o njegovoj vojničkoj karijeri

BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić obećao je tužilaštvu Haškog tribunala da će im biti omogućen uvidu u originalni dosije generala Ratka Mladića kako bi bile ..

alt= kompletan tekst...


Naši propisi o hrani mnogo stroži nego evropski

Aditivi su ipak štetni

Dušica Nikosavić: Domaće fabrike imaju dobar kvalitet, ali strane nekad pokušavaju da kod nas prodaju ono što ne mogu na svojim tržištima Goran Papović: Postali smo deponija Evrope koja ovde prazni svoje magacine

BEOGRAD - Otkriće Pokreta za zaštitu potrošača Beograda da mnogi pekari koriste kafu i kakao kako bi beli hleb prodavali kao crni, predstavlja samo vrh ledenog brega obmana kojima pribegavaju proizvođači, tvrde ..

alt= kompletan tekst...