GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 13. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Profesori Gimnazije u Velikoj Plani od danas u štrajku

Dug "skratio" plate

Kolektiv Gimnazije ostao bez plata zbog blokiranog računa usled duga koji se dnevno uvećava za 70.000 dinara

VELIKA PLANA - Profesori Gimnazije u Velikoj Plani danas kreću u generalni štrajk zbog neisplaćenih zarada za oktobar ove godine. Razlog zbog koga su ostali bez plata jeste blokiran račun škole, po odluci Trgovinskog suda u Požarevcu od 28. oktobra zbog duga prema preduzeću "Univerzal komerc" iz Velike Plane, na ime radova na dogradnji škole 2000. godine. Po odluci Nastavničkog veća, generalni štrajk trebalo je da počne pre deset dana, ali se odustalo zbog obećanja pomoćnika ministra Bogoljuba Lazarevića da će zarade hitno biti uplaćene.

- Pošto obećanje nije ispunjeno, od danas krećemo u generalni štrajk, u čemu nas podržavaju sindikati prosvetnih radnika iz Podunavskog i Braničevskog okruga - izjavio je direktor Gimnazije Zoran Marković.

Žiro-račun Gimnazije blokiran je zbog duga od 2.700.000 dinara koji je do danas, uz zatezne kamate, narastao na 15.100.000. Ovaj dug je nastao u vreme kada se na čelu škole nalazio Željko Đurović koji je, u saradnji sa predsednikom Školskog odbora Draganom Bogdanovićem, tadašnjim predsednikom Opštinskog suda, smatrao da je ova nadgradnja neophodna Gimnaziji. Iako svakog dana dug raste za 70.000 dinara, Ministarstvo prosvete ništa ne preduzima.

- Zbog blokiranog računa, obustavljena je i realizacija našeg projekta "Otvorena škola", koji finansira Svetska banka jer je onemogućena da nam izvrši uplatu od 10.000 evra - izjavila je Jelena Zlatkova, profesor srpskog jezika.

Na pitanje da li mu je poznato ko je potpisao ugovor o nadgradnji škole 2000. godine, v. d. direktora Gimnazije Zoran Marković odgovorio je da je na ovoj funkciji tek od 8. novembra, tako da se još uvek nije upustio u pregledanje dokumentacije iz tog vremena. Posle penzionisanja prethodnog direktora Vladimira Nikodijevića, početkom ovog meseca za v. d. direktora izabrana je Tatjana Kocić, ali je Školski odbor odbacio ovakvu odluku i izabrao Markovića, člana DSS-a, koji je na glasanju kolektiva dobio samo 6 glasova. "Izabran sam iako sam na Nastavničkom veću imao manje glasova od Kocićeve, jer Školski odbor ne mora da uvažava odluke Nastavničkog veća", rekao je Marković.

D. Novković


vesti po rubrikama

^Srbija

Tuča kafedžija sa obezbeđenjem
Nove direkcije za saobraćaj i selo
Halo, parking, ovde mobilni
Dug "skratio" plate
Omanuo brod čistač
  
 


     


FastCounter by LinkExchange