GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 13. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novosađani brzo prihvatili novi način SMS parkiranja

Halo, parking, ovde mobilni

NOVI SAD - Plaćanje parkinga putem SMS-a u Novom Sadu je novost (startovalo je 1. decembra) koja se brzo širi i već za koji dan, kako očekuju u Parking-servisu, postaće dominantan način plaćanja ove usluge. Broj ovakvih transakcija iz dana u dan raste, u proseku za oko 30 odsto, pa u ovom preduzeću očekuju da će se Novi Sad uskoro izjednačiti sa drugim gradovima, u kojim parking-službe putem SMS-a obavljaju oko 70 odsto naplate.

- Slanje poruke putem mobilnih telefona svakako je najbrži i najjednostavniji način da se plati parking i niko od nas nije ni sumnjao da će vrlo brzo postati najpopularniji među vozačima. Sam sistem je vrlo jednostavan, i ostaje samo da vozači zapamte, ili zapišu, brojeve pomoću kojih plaćaju parking. Da bismo im to olakšali, pripremili smo letke sa obaveštenjem o brojevima, obaveštavamo na radiju i koristimo sve druge raspoložive načine da ih uputimo kako da koriste ovu pogodnost - kaže šef službe za odnose sa javnošću u Parking servisu Radovan Jeknić.

Parkiranje putem mobilnih telefona plaća se tako što se ukuca broj registarskih tablica i takva poruka onda uputi na brojeve 8211 (crvena zona), 8212 (plava zona) ili 8213 (bela zona). Jedna poruka obezbeđuje plaćanje sat vremena parkiranja, o čemu evidenciju vodi server Parking-servisa, a kontrolu obavljaju radnici ove službe koji poseduju uređaje pomoću kojih komuniciraju sa serverom i proveravaju da li je parking plaćen. Svaki pokušaj prevare i izbegavanja plaćanja praktično je unapred osuđen na neuspeh, a kazne za neuredno plaćanje su znatno veće od troškova parkiranja.

- Nov sistem parkiranja u gradu je uspostavljen letos i potrebno je vreme da se svi na njega naviknu. Mnogi vozači su još zbunjeni i ne znaju kako da se ponašaju kada dođu u centar, zbog čega smo otvorili kol-centar, koji putem telefona broj 472-41-40 pruža sve informacije o sistemu parkiranja. Za sada taj centar ima zaista mnogo posla - ističe Jeknić.

R. K.


vesti po rubrikama

^Srbija

Tuča kafedžija sa obezbeđenjem
Nove direkcije za saobraćaj i selo
Halo, parking, ovde mobilni
Dug "skratio" plate
Omanuo brod čistač
  
 


     


FastCounter by LinkExchange