GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 13. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Čačanski ugostitelji upali u salu Skupštine opštine

Tuča kafedžija sa obezbeđenjem

Privatne kafedžije nezadovoljni ograničenjem radnog vremena do 23 sata

ČAČAK - Odbornike Skupštine opštine, koji su nameravali da razmatraju predloge o opštinskim nagradama za 2005. i budžet opštine za narednu godinu, sačekao je hladan tuš u skupštinskom holu. Stotinak privatnih ugostitelja i zaposlenih u lokalima okupilo se da protestuje zbog opštinske odluke o ograničenju rada tih objekata do 23 sata, odnosno do ponoći. Revoltirane ugostitelje pokušao je da odobrovolji predsednik SO Vojislav Ilić, obećavajući naknadni sastanak.

- Sve smo to već čuli bezbroj puta i danas ne idemo odavde dok ne dobijemo obećanja. Možemo da odemo jedino ako nam do postizanja dogovora dozvole da radimo do dva sata posle ponoći - rekla je Mirjana Pajović, ističući da čačanski ugostitelji nemaju svoje udruženje, ali ih je ova odluka spontano udružila.

Predsednik Ilić je rekao da ne može sam ništa da obeća jer nema pravo da menja odluke SO nakon čega su okupljene kafedžije krenule u skupštinsku salu, gde je došlo do sukoba sa obezbeđenjem i policijom, ali je, srećom, sve prošlo bez većih posledica.

Pošto su uspeli da uđu, protest je nastavljen u sali za sednice SO.
- Iliću, kada ste nas četvrtog oktobra okupljali da idemo za Beograd, niste tražili mirna rešenja već ste govorili - idemo na silu, a sad nas prekoravate što smo ovako morali da uđemo u salu i dovodite nam policiju - čulo se iz grupe okupljenih ugostitelja.

Sednica SO počela je sa pola sata zakašnjenja, pošto je predsednik Ilić obećao da će sutradan, u 8 časova, primiti delegaciju privatnih ugostitelja koji smatraju da su oštećeni odlukom SO o ograničenju rada lokala.

O. Dašić


vesti po rubrikama

^Srbija

Tuča kafedžija sa obezbeđenjem
Nove direkcije za saobraćaj i selo
Halo, parking, ovde mobilni
Dug "skratio" plate
Omanuo brod čistač
  
 


     


FastCounter by LinkExchange