GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 13. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Peleviću izgorela vikendica

UŽICE - Vikendica Borislava Pelevića izgorela je do temelja u požaru u petak uveče u naselju Vrleš, blizu Mitrovca na Tari. Od vikendice je ostalo tek oko pola kubika ugaraka. Posle požara, Pelević se nije pojavio na Tari već je poslao radnike da raščiste zgarište. Drvena kuća Pelevića, od oko 90 kvadrata, izgorela je za samo nekoliko sati, pa gašenje nije ni pokušano. Požar je prvi primetio Miloš Jelisavčić, čija je kuća na nekoliko kilometara od naselja Vrleš.

Legalno

Pelevićeva vikendica u naselju Vrleš, koja je podignuta na teritoriji koju pokriva Nacionalni park "Tara", po nezvaničnim podacima, legalizovana je proletos, a naknadno je dobila i dozvole za komunalne priključke. Pelević je pre skoro četiri godine na placu koji je kupio od Jelisavčića podigao podrum od betonskih blokova, stavio ploču na podrum, ali je na gradnju drvenog dela vikendice morao da čeka sve do proletos kada su stigle potrebne dozvole. Kako je rekao Jelisavčić, kuća je građena od maja ove godine, a dan uoči požara, gradnja se privodila kraju.

- Oko 22.30 sati izašao sam na terasu i video iz pravca Vrleša kako plamen bije u nebo. Odmah sam seo u kola i krenuo ka plamenu, ali kada sam stigao do kuće, već je bilo kasno za gašenje. Kući se nije moglo prići, krov se već bio urušio, ulazna vrata bila su potpuno sagorela, gorela su brvna i grede - ispričao je juče Jelisavčić.

On je dan uoči požara do dva sata posle podne bio u vikendici jer je sa još jednim majstorom završavao radove.
- Kad sam izašao, u peći na drva ostao je samo jedan skoro ugašen ugarak. Zatvorio sam sve cugove, a peć smo u tom položaju i našli posle požara. Nemoguće je da je peć izazvala požar jer su svi radovi oko same peći i oko odžaka urađeni po propisu. Osim toga, Pelević u ovom kraju nije imao problema ni sa kim - kaže Jelisavčić, koji je Peleviću pre četiri godine i prodao plac.
Na zgarištu juče su bili operativci SUP-a koji su tragali za dokazima koji bi uputili na mogući uzrok požara.

Z. Š.


vesti po rubrikama

^hronika

Pantiću falio korak da se spase
Uslovne presude "Topalovićima"
Kristijan osuđen na šest godina
Peleviću izgorela vikendica
Za zločin na "Ovčari" 231 godina robije