GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 13. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Svedoci tvrde da je vozač iz pratnje ministra Rasima Ljajića "jurio kao vihor"

Pantiću falio korak da se spase

Za volanom "audija", registarskih oznaka BG 682-930, vlasništvo MUP Srbije, koji je usmrtio Zorana Pantića (46) iz Adrana, bio je Goran Kuč iz Beograda

KRALJEVO - Zorana Pantića (46) iz Adrana usmrtio je "audi", registarskih oznaka BG 682-930, vlasništvo MUP Srbije, kojim je upravljao Goran Kuč iz Beograda, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak uveče u selu Miločaj, nadomak Kraljeva. Pored Kuča, u automobilu "ubici" bila su još tri pripadnika MUP-a, koji su pratili ministra za ljudska i manjinska prava SCG Rasima Ljajića sa porodicom.

Bez kontakta

Stamenko Urošević, saobraćajni veštak, potvrdio nam je da kontakta između policijskog i vozila u kojem se nalazio ministar Ljajić nije bilo. Na prednjem trapu policijskih kola pronađeni su, kaže Urošević, samo tragovi blata.

Prema nepotvrđenim informacijama, Ljajićeva kolona automobila kretala se Ibarskom magistralom "prevelikom brzinom". Reporter Glasa pokušao je juče da pronađemo dva očevica, Sašu Pavlovića i Ljubicu Miković, oboje iz Miločaja, koji su kobne večeri videli kako se odigrala nesreća. Ljubicina baka Mila Miković nam je rekla da joj je unuka otišla u Beograd, ali je potvrdila da je devojka svedok prebrze vožnje.

- Ljubica je u kući pričala da su automobili prošli kao vihor, jedva da su ih videli. Da nije stajala u kućici autobuskog stajališta i nju bi pokupili! Eto, toliko su brzo vozili - ispričala je za Glas Mila Miković.

Prema tvrdnjama svedoka, sve se desilo na osvetljenom delu magistrale, u neposrednoj blizini seoske škole i kafane. Pantiću je trebao samo još jedan korak da pređe put, kada su ga sustigli automobili i pokosili ga.

U šturom saopštenju Okružnog suda u Kraljevu navodi se da se saobraćajna nesreće dogodila kada je vozilo BG 682-930, koje se kretalo prema Kraljeva, udarilo u pešaka Zorana Pantića dok je prelazio put. Sudija Zlata Đorđević nam je rekla da nisu stigli nalazi veštaka obducenta i saobraćajnog inspektora. Utvrđeno je da vozač Goran Kuč nije bio pod uticajem alkohola. Da li se nesreća dogodila zbog preticanja vozila iz Ljajićeve pratnje nije ni potvrđeno, ni demantovano.

Kolonu su činila tri vozila. Iza automobila u kome je bio Ljajić kretao se automobil kraljevačkog SUP-a. Posle nesreće to vozilo se obrelo na obližnjoj livadi. Ministar Ljajić je izjavio da je ovaj automobil udario u kola u kojima se on nalazio, a potom "sletelo negde na livadu". Istražni sudija Zlata Đorđević nam je rekla da "nema saznanja o ovom sudaru".

Sahrani Pantića na lokalnom groblju u Adrinima prisustvovali su predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava SCG, koji su, prema rečima pokojnikove rodbine, obećali pomoć i najavili Ljajićev dolazak "za koji dan".

M. S. Milišić


vesti po rubrikama

^hronika

Pantiću falio korak da se spase
Uslovne presude "Topalovićima"
Kristijan osuđen na šest godina
Peleviću izgorela vikendica
Za zločin na "Ovčari" 231 godina robije