GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 13. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Snežana Tintor tvrdi da su optužbe njenog supruga Kuzmana neosnovane

Deca će, ipak, biti sa majkom

Nedelju dana nakon što je na, navodno, protivpravan način uzela svog mlađeg sina iz vrtića "Mimoza", Snežana Tintor objašnjava da nije znala da time može ugroziti sudsku presudu kojom su joj dva maloletna sina dodeljena u privremeno starateljstvo.

Prema njenim rečima, u nadležnoj ustanovi za socijalni rad su joj rekli da nema potrebe da oni prisustvuju primopredaji deteta jer se zakon promenio.
- Vaspitačice u vrtiću "Mimoza" nisu odmah htele da mi daju Aleksu zbog, kako su rekle, straha od mog supruga Kuzmana Tintora, pa sam pozvala policiju i tek onda dobila dete. I ja sam se plašila Kuzmanove reakcije jer je vaspitačicama branio da mi dozvole makar da vidim Aleksu - kaže Tintoreva i dodaje da nije želela iste probleme u školi starijeg sina, pa zato nije odlazila da se za njega tamo raspituje.

Optužbe netačne

Na optužbe Kuzmana Tintora, da je alkoholičar i kriminalac, Jovan Rašković, sa kojim Snežana Tintor trenutno živi, kaže da nije ni jedno ni drugo, već ugledni građanin koji radi kao noćni čuvar u "Elektroprivredi Beograd".

Na optužbe svoga supruga, da joj je starateljstvo dodeljeno na osnovu neistinitog izveštaja, Tintoreva odgovara da su socijalni radnici u tom prilogu opisali nehigijenske uslove života koje su zatekli prilikom nenajavljene posete Kuzmanovom domu i da nisu pominjali nečistu odeću, kako je tvrdio Tintor.
- Još jedna laž moga supruga je da sam htela da pobacim svoje treće dete u četvrtom mesecu trudnoće. On me je gazio nogama po stomaku kako bih izgubila bebu. Kada sam ga prijavila policiji i socijalnom radniku, rekao je da je pitanje ko me je pretukao, pa sam došla kod njega i optužila ga - kaže Tintoreva.

Problem je i preuzimanje drugog sina Damijana, koje bi trebalo da se završi danas, jer Tintoreva kaže da će starijeg sina povesti sa sobom tek kad on sam bude pristao na to.
- Moj stariji sin strahuje od oca i zato nije pristao da pođe sa mnom prošle nedelje. Kuzman mi je rekao da sinu govori kako treba da me mrzi, ali ipak nije uspeo da dete okrene protiv mene - kaže majka i dodaje da veruje kako će se Damijan danas vratiti majci i mlađem bratu.

- Kada sam ga posetila u školi drugi put, prošle nedelje, Damijan mi je rekao da me ne mrzi, i da je slagao jer je njegov otac bio tada prisutan, a verujem mu jer je jedva dočekao da me vidi. Provukao se ispod klupe da bi me što pre zagrlio - kaže Tintorova.

Ona je dodala da će, nakon što oba sina budu kod nje, Kuzman morati da prestane da joj se sveti jer više nije mogla da trpi njegovo maltretiranje i što je stvorila sebi drugu porodicu.

D. M.


vesti po rubrikama

^Beograd

Do daljnjeg, kod zubara u Zemun
Klizanje na asfaltu
Kilometri do prvog vrtića
Promovisan Odbor za borbu protiv korupcije
Čovek pretučen na smrt u parku
Deca će, ipak, biti sa majkom
Kvar ohladio radijatore
Gradske vesti: Izložba dečjih radova
 


     


FastCounter by LinkExchange