GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 13. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Promovisan Odbor za borbu protiv korupcije

Model ponašanja drugim opštinama

Odbor za borbu protiv korupcije promovisan je juče u Skupštini opštine Vračar. Predsednik Odbora je Dragor Hiber, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu.

- Ovo je specifičan izazov. Do sada sam se samo teorijski bavio problemom korupcije u Srbiji - rekao je Hiber. - Vračarci će moći da nam se požale kada naiđu na sumnjive postupke funkcionera i ostalih zaposlenih u opštinskoj upravi. Nećemo preuzeti ulogu policajaca i sudstva, nećemo biti istražitelji, već ćemo pokretati nadležne državne organe. Očekujemo da budemo model ponašanja i drugim opštinama u Beogradu.

Prema rečima Milene Milošević, predsednice opštine Vračar, u upravi do sada nisu imali slučaj korupcije, bar ne onaj koji su mogli da dokažu.

- Tako nešto je očigledno teško dokazati. Kod nas nije bilo takvih afera, nisu se događale nemile stvari, a mi ovo radimo da se to ne bi ni dogodilo - kaže Milena Milošević.
Odluka o formiranju Odbora za borbu protiv korupcije doneta je u oktobru, a njegovo osnivanje poklopilo se sa 9. decembrom, Međunarodnim danom borbe protiv korupcije. Odbor će doneti i poslovnik o radu, pa će i sugrađani uskoro biti obavešteni o tome gde i kome mogu da se obrate za savet.

J. V.


vesti po rubrikama

^Beograd

Do daljnjeg, kod zubara u Zemun
Klizanje na asfaltu
Kilometri do prvog vrtića
Promovisan Odbor za borbu protiv korupcije
Čovek pretučen na smrt u parku
Deca će, ipak, biti sa majkom
Kvar ohladio radijatore
Gradske vesti: Izložba dečjih radova
 


     


FastCounter by LinkExchange