GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 13. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Još uvek je neizvesno kada će Zemun polje dobiti adekvatnu zdravstvenu stanicu

Do daljnjeg, kod zubara u Zemun

U gradskoj upravi kažu da postojeći projekat ne ispunjava osnovne tehničko-medicinske uslove, tako da je nemoguće napraviti pristup za invalide, a ne postoje ni uslovi da se razdvoje zdrava od bolesne dece

Još pre četiri godine stanovnici Zemun polja pokrenuli su inicijativu za izgradnju zdravstvene stanice u ovom naselju. Obraćali su se više puta nadležnima u Gradu, ali nikakav odgovor na svoje zahteve nisu dobili. Nedavno je delegaciju ove mesne zajednice primio dr Vladan Šubarević, član gradskog veća zadužen za zdravstvo.

- Na tom sastanku rečeno nam je da je Grad izdvojio sredstva za dom zdravlja i da se čeka samo izrada glavnog projekta. Tako da bi najkasnije do avgusta 2006. godine trebalo da bude završena adaptacija objekta. Zdravstvena stanica planirana je da se uradi u poslovnom prostoru, u centru Zemun polja, iznad "Ce marketa", tako da naši sugrađani neće više morati da idu kod zubara i na analizu krvi u Dom zdravlja "Zemun" u Šilerovoj ulici - kaže za Glas Mile Stamenković iz Mesne zajednice Zemun polje.

Prema planu, za ovu zdravstvenu stanicu adaptiraće se oko 1.000 metara kvadratnih poslovnog prostora. Osim lekara opšte prakse, planirano je se uvede pedijatrija, školski dispanzer, zubna ordinacija, laboratorija i patronažna služba.

Doktor Šubarević, kaže da postojeći projekat ne ispunjava osnovne tehničko-medicinske uslove, tako da će meštani Zemun polja do daljnjeg morati kod zubara u Zemun.

- Prema postojećem projektu koji podrazumeva da zdravstvena stanica bude na spratu tržnog centra, nemoguće je napraviti pristup za invalide. Takođe, ne mogu da se razdvoje zdrava od bolesne dece. Mi ćemo narednih dana ponovo pozvati predstavnike ove Mesne zajednice i ponuditi im dve mogućnosti. Jedna je da u prizemlju Tržnog centra ostane samo "Ce market", a zakupci u ostalim lokalima da se isele, tako da te prostorije ostanu za zdravstvenu stanicu. Druga mogućnost je da se sagradi novi objekat. Bojim se da iseljenje zakupaca može dugo da potraje, tako da bi realnije, brže, ali i jeftinije bilo da na ledini krenemo sa izgradnjom novog objekta - objašnjava dr Šubarević.

U ovoj Mesnoj zajednici u postojećoj ambulanti radi samo lekar opšte prakse. Pacijente primaju dva lekara pre i jedan po podne. Subotom postoji dežurstvo, ali samo za hitne slučajeve.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

Do daljnjeg, kod zubara u Zemun
Klizanje na asfaltu
Kilometri do prvog vrtića
Promovisan Odbor za borbu protiv korupcije
Čovek pretučen na smrt u parku
Deca će, ipak, biti sa majkom
Kvar ohladio radijatore
Gradske vesti: Izložba dečjih radova
 


     


FastCounter by LinkExchange