GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 08. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zahtev tužioca za kaznu Aleksandra Golubovića izazvao revolt

Kristijan: Nisam reketaš

Ja sam kosmopolitski čovek. Dajte nam šansu da se odbranimo! Sudija, ja se kompjuterima bavim 16 godina i mogao bih jednim pritiskom na dugme da montiram i vaš glas - rekao je Golubović

BEOGRAD - Zamenik specijalnog tužioca Aleksandar Milosavljević zatražio je juče u završnoj reči da se šestočlana grupa Aleksandra Kristijana Golubovića (36), oglasi krivom zbog reketiranje i kazni po zakonu.

Optužnica tereti Golubovića, Nenada Nedeljkovića (32), Dušana Grandića (26), Milorada Opačića (42), Dejana Ilića (23) i Nikolu Draču zvanog Ruža (21) za pokušaj iznude 15.000 evra od Petra Žeravića, bivšeg policajca iz Sremske Mitrovice, kao i pokušaj iznude 20.000 evra bračnom paru Tanji i Draganu Arsiću, zlatarima iz Lazarevca.

- Smatram da je optužnica u potpunosti dokazana. Krivica optuženih proizilazi i iz prisluškivanih telefonskih razgovora. Neprihvatljiva je njihova teza da su bili samo posrednici u izmirivanju dugova između oštećenih - rekao je Milosavljević.

Advokat Nikola Nikolić, advokat Kristijana Golubovića, zatražio je oslobađajuću presudu i ukidanje pritvora za svog klijenta. Nikolić je naveo da navodi optužnice nisu dokazani i da nema ni govora da je Golubović osnovao kriminalnu grupu.
- Molim Vas da imajte u vidu da oštećenima nije upućena
nijedna ozbiljna pretnja. Oni u sudnici uopšte nisu pokazali da strahuju od Golubovića. Niko od oštećenih nije dobio nijedan šamar, niti je bio ozbiljno ugrožen - kazao je Nikolić.

Sudsko veće Milana Ranića prethodno je odbilo predlog odbrane da se veštačenjem utvrdi da li na snimcima razgovora, pod šifrom "Čavka 3", mogu da se prepoznaju glasovi optuženih, kao i da se sasluša službenik UBPOK-a koji je prisluškivao te razgovore. Negativna odluka sudskog veća izazvala je revolt Golubovića, koji je sudiji Raniću prebacio da im ne dozvoljava da "dokažu svoju nevinost".
- Sva vrata su nam zatvorena. Ja sam kosmopolitski čovek. Dajte nam šansu da se odbranimo! Niste dozvolili da se u sudnici izvede digitalni program zloupotrebe glasova kako bi se dokazalo da oni lako mogu da se montiraju. Sudija, ja se kompjuterima bavim 16 godina i mogao bih jednim pritiskom na dugme da montiram i vaš glas - rekao je Golubović.

On je sudiji zamerio i što je u sudnici odslušano 280 sati prisluškivanih razgovora, a da u transkriptima ima samo 11 sati. Sudija mu je odgovorio da mora da dovede u ozbiljnu sumnju da je njegov razgovor montiran. Suđenje se nastavlja danas davanjem završnih reči advokata okrivljenih.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

Kristijan: Nisam reketaš
Bivše kolege štite Sarajlića
Mladići izbodeni kuhinjskim nožem