GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 08. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Postoji li Deda Mraz?

Deca dobijaju poklone od Deda Mraza! To vam je jedan sedi i bradati čika koji živi na Severnom polu i svake Nove godine donosi najlepše stvari na svetu deci koja su bila dobra! Jel' tako?

Ma nema pojma!!! Deda Mraz ne postoji! Kako ne postoji? Pa lepo! A ko je bradonja sa kapom? Ma to je jedna velika izmišljotina! Zato se i kaže deci "nisi mali da još veruješ u Deda Mraza"! A ko onda kupuje sve one silne poklone koje deca nalaze 1. januara pod jelkom? Pa mama i tata, baka i deka, ujne, strine, ujaci i svi ostali...

Pa čekaj, a zar nije lepše da deca misle kako postoji neki dobri stari čika koji misli na svako dete na svetu i svima im donosi poklone? Zar nije bolje da, iako ne postoji, deca veruju da on postoji? Zar nije bolje da se deca cele godine trude da budu dobra ne bi li im Deda Mraz doneo poklone na kraju godine?

Ne! Pa nismo kučići, nego ljudi! Kuče se trudi da bude dobro jer zna da će dobiti kosku, odnosno da će dobiti batine ako ne bude dobro. A mi ljudi, mi UVEK moramo biti dobri, bez obzira na nagradu. Jer, ako radiš nešto dobro da bi dobio poklon ili nagradu, to što radiš uopšte nije dobro. Ako si dobar u srcu, radićeš dobre stvari bez obzira na to hoćeš li dobiti poklon ili ne! A pokloni? Zamisli samo neko dete koje ima sve igračke na svetu, a mama i tata ga ne vole. Pa da li bi ti to želeo???

I. Ć.


vesti po rubrikama

^glasić

Crtani junaci: Panišer
Najjači na svetu!
Postoji li Deda Mraz?
Zanimljivosti
Dečje vesti: Avion i džip u jednom
 


     


FastCounter by LinkExchange