GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 07. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Teška vazduhoplovna nesreća u Teheranu, žrtava bilo i na zemlji

Avion se srušio na zgradu, 115 mrtvih

Bilo je užasno, sva tela su bila spaljena i zgnječena - rekao je jedan pripadnik policije koji je bio na licu mesta

TEHERAN - Sto petnaest ljudi je poginulo kada se iranski vojni avion sa 90 putnika i četiri člana posade srušio na stambenu zgradu u Teheranu. Gradonačelnik Teherana Muhamed Bager Galibaf izjavio je da su svi koji su se nalazili u avionu poginuli, a teheranski državni radio je javio da je u zgradi poginulo 25, a povređeno 15 ljudi. Državna agencija IRNA javila je ranije da je na mestu udesa pronađeno deset tela poginulih.

- Svi koji su bili u avionu mora da su mrtvi. Bilo je užasno, sva tela su bila spaljena i zgnječena - rekao je jedan pripadnik policije koji je bio na licu mesta.

Letelica tipa C-130 kretala se ka pomorskoj luci Bandar Abas na jugu Irana, kada je pilot prijavio tehničke probleme i da će se vratiti u bazu, izjavio je portparol iranske Uprave za civilnu avijaciju Abdul Rahimi. Prema nepotvrđenim izveštajima, u avionu su se nalazili vojni zvaničnici i novinari. Avion je pao na desetospratnicu i zatim se zapalio. Nešto kasnije, na četvrtom spratu zgrade dogodila se eksplozija, verovatno od gasa. U toj zgradi u gusto naseljenom teheranskom predgrađu nalazili su se vojni stanovi.

- Ovde je strašno. Gušim se - izjavio je zvaničnik Crvenog polumeseca Šahram Alamdari u kratkoj telefonskoj izjavi Rojtersu.
Veliki broj ljudi, uglavnom rođaka stanara zgrade, okupilo se na licu mesta, zahtevajući odgovore od policije koja je zabranila pristup novinarima i fotoreporterima na mesto nesreće.

U poslednjoj većoj vazduhoplovnoj nesreći u Iranu, kada se letelica tipa "iljušin-76" srušila na jugoistoku zemlje, poginulo je 276 osoba, pripadnika iranske Revolucionarne garde, i članova posade koji su se nalazili u avionu.


vesti po rubrikama

^svet

Ni reči o otetom Nemcu
Avion se srušio na zgradu, 115 mrtvih
Počela operacija protiv terorista
U mašinama za meso mleli žive ljude
 


     


FastCounter by LinkExchange