GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 06. 12. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

GLAS intervju


General-potpukovnik Ljubiša Jokić, načelnik Generalštaba VSCG

Standard Vojske na najnižem nivou

- Očekujem radikalna reformska rešenja, budući da je naša država priključenje evroatlantskim političkim i vojnim integracijama postavila kao jedan od težišnih ciljeva
- U završnoj fazi je izrada vojne doktrine, a u toku je rad i na strategijskom pregledu odbrane

Na mesto načelnika Generalštaba došao sam u delikatnom trenutku jer problemi sa kojima se Vojska suočava nisu ni mali, niti ih je jednostavno rešiti - rekao je za Glas načelnik Generalštaba VSCG general-potpukovnik ..

alt= kompletan tekst...


Otpremnine za radnike u zdravstvu do kraja godine

BEOGRAD - Prema nalogu Ministarstva zdravlja, u narednih nekoliko dana bi u nekim zdravstvenim ustanovama trebalo da se donesu konačne odluke o tome da li će za još neke zdravstvene radnike biti odobreno dobrovoljno napuštanje posla i uzimanje otpremnina. Ovo se, kako kažu u Ministarstvu, odnosi pre svega ..

alt= kompletan tekst...


Dragan Prvulović iz Šarbanovca kod Bora upucao se iz lovačke puške

Ubio se zbog tuge za poginulim sinom

BOR - Dragan Prvulović (38), vozač u "Borprevozu", ubio se prošle nedelje pred policajcima u neposrednoj blizini rodne kuće u selu Šarbanovcu, ispalivši u sebe hitac iz lovačke puške. On je, na iznenađenje svih, postavio ..

alt= kompletan tekst...


Luka Karadžić optužen za udes

KRAGUJEVAC - U Okružnom tužilaštvu u Kragujevcu podignuta je optužnica protiv Luke Karadžića (54) iz Nikšića, brata najtraženijeg haškog optuženika, koji se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Prema optužnici, Karadžić je 14. jula ove godine, u 18.15 sati, u Gornjoj Trnavi kod Topole, izazvao ..

alt= kompletan tekst...


Najveći trgovinski lanac danas dobija novog gazdu

"Ce market" Miškoviću?

Jedinu ponudu po ceni od 25.800 dinara za akciju dala je firma "Primer Ce", na čijem čelu je Slobodan Radulović, generalni direktor "Ce marketa"

BEOGRAD - Prodaja "Ce marketa", započeta pre godinu i po dana, danas bi trebalo da bude završena jer u podne ističe rok za preuzimanje akcija ovog preduzeća. Jedinu ponudu po ceni od 25.800 dinara dala je firma ..

alt= kompletan tekst...


Havarija u "Kolubari" neće ugroziti snabdevanje strujom

Bager pao zbog lošeg remonta?

Popravka postrojenja verovatno će trajati oko osam meseci i koštaće više miliona evra, a sve to mogle bi da urade domaće firme, kao što je "Kolubara-metal", kažu bivši rukovodioci basena

BEOGRAD - U Rudarskom basenu "Kolubara" mogao bi da se sruši još jedan bager za kopanje uglja jer mu je težište loše postavljeno, što je i jedan od razloga za preksinoćno rušenje bagera za skidanje ..

alt= kompletan tekst...