GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 29. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Koncert Lajka Feliksa i Bobana Markovića

U furioznom muzičkom dertu, isprepletanom od džez improvizacija folklornih začina juga orkestra Bobana Markovića i nepredvidive virtuoznosti Lajka Feliksa, uživaće beogradska publiku 6. decembra u Centru "Sava" u 20 časova. Posle zajedničke turneje u proleće 2000. godine, Marković i Feliks neprestano sarađuju gostujući jedan drugome na albumima. Status zvezda njorld music scene scene stiču posle fantastičnog uspeha kompilacije "Serbia: Sounds Global" 2002. godine, koja osvaja inostrano muzičko tržište. Koncert u Beogradu dočekuju sa različitim motivima.

- Oženio sam se, postao spokojniji, sa cigareta sam prešao na tompuse i lulu, i mnogi kažu da sada bolje sviram. Pravi trenutak da to pokažem je nastup sa Bobanom koji će me opasno muzički provocirati sledećeg utorka, rekao je Lajko Feliks i dodao da će novogodišnje praznike provesti bez violine u krčmi u Banatskom novom selu.

- U januaru sa svojim orkestrom sviram u Budimpešti, pa želim da se odmorim preko praznika - rekao je Lajko Feliks. Pošto se novi album Bobana Markovića i njegovog orkestra zove "Obećanje", majstor trube je objasnio da ga od februara sledeće godine sin zamenjuje u ulozi vođe orkestra.

- Marko 29. februara puni 18 godina i davno sam mu obećao da će tada preuzeti orkestar. Nastup sa Lajkom Feliksom najbolja mu je provera da li je zreo za vođu orkestra. Biće glavni solista, pa ako izdrži sa Lajkom, onda je spreman na sve - rekao je Boban Marković.

A. N.


vesti po rubrikama

^kultura

Gledaćete Šabana i mene još na sceni
Povratak filma sa Balkana
Koncert Lajka Feliksa i Bobana Markovića
 


     


FastCounter by LinkExchange