GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 29. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tamarin ubica za vreme uviđaja policije spavao u obližnjem vagonu

Čitajući novine zaključio da je ubica

Na pitanje sudije: "Zašto 17 puta?", Nikolić nije odgovorio. Iako mu je sudija to pitanje postavio više puta tokom petočasovnog saslušanja, nije rekao ni reč. Nikolić neuverljivo izrazio žaljenje i da više odaje utisak da ga zločin ne pogađa, navodi izvor Glasa

BEOGRAD - Dragan Nikolić Čombe (43), osumnjičen za svirepo ubistvo Tamare Ivanović (13) iz Batajnice, izjavio je pred istražnim sudijom da je posle zločina spavao u napuštenom vagonu, udaljenom 300 metara od zemljane staze gde je nađeno telo devojčice, saznaje Glas.

Nikolić je priznao zločin na veoma perfidan način, ističući da je bio pijan, a na direktna pitanja je odgovarao sa "pretpostavljam" i "možda", što će mu, kako objašnjava naš izvor blizak istrazi, ostaviti mnogo prostora za manipulaciju u nastavku istrage ukoliko se ne prikupi dovoljno dokaza. Ključni dokaz - nož kojim je ubijena Tamara Ivanović - još nije pronađen.

- Nož sam našao dva-tri dana pre toga u kontejneru i stavio ga u džep jakne. Sada ne znam gde je. Pretpostavljam da mi je negde ispao - izjavio je Nikolić pred istražnim sudijom.

Ne zna da koristi mobilni

Na pitanje istražnog sudije zašto je uzeo devojčicin mobilni, Nikolić je ispričao da je uvek nosio mali kineski tranzistor. Prilikom pada kod pruge, tranzistor mu je ispao. Kada se pridigao, uzeo je Tamarin mobilni, misleći da je njegov tranzistor. Tek sutra ujutru video je da nema tranzistora i da, umesto njega, u džepu ima mobilni telefon. Pošto ne zna da korosti mobilni telefon, prodao ga je na buvljaku za 1.000 dinara. Na pitanje da objasni kako, prilikom presvlačenja, nije primetio da je uzeo telefon umesto tranzistora, Nikolić nije znao da objasni.

Prodali mu ženu

Dragan Nikolić, rodom iz Čente, bio je oženjen. Iz tog braka ima jednu ćerku koja je, pretpostavlja se, sada već punoletna. Žena ga je ostavila i otišla sa ćerkom u inostranstvo, kada je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva penzionera. Po izlasku iz zatvora, ponovo se oženio. Međutim, njegovu drugu suprugu neko iz porodice prodao je u Italiji kao belo roblje.

Osumnjičeni je ispričao da je te večeri bio pijan. Pao je kod pružnog prelaza nedaleko od ulice Mladih gorana u blizini broja jedan i udario glavu, zbog čega ima rasekotinu iznad desne obrve. Video je nekoga da mu prilazi i "mislio da ga je taj neko gurnuo i zbog toga zamahnuo nožem".

Na sudijino pitanje: "Zašto 17 puta?", Nikolić nije odgovorio. Iako mu je sudija to pitanje postavio više puta tokom petočasovnog saslušanja, on nijednom nije odgovorio. Nikolić je potvrdio da ručni sat koji policija pronašla pripada njemu i "da pretpostavlja da mu je ispao kada je pao".
Nikolić tvrdi da se čina ubistva skoro uopšte ne seća. Posle zločina je, kako je naveo, otišao 300 metara dalje, do "vagona kod oraha" i tamo se presvukao, jer je "bio mokar posle pada u travu".

Posle zločina je kroz naselje Šangaj otišao do centra Batajnice. Tamo je nastavio da pije i ostao dok se nisu zatvorile trafike - do 22.30 sati. Posle toga vratio se u svoj vagon i legao da spava. Ujutru je ustao i uputio se u Opovo, kod ujne. Tada je i čuo od ljudi, ali i pročitao u novinama da se desilo ubistvo. Zaključuje "da je to, možda, on učinio" i odlučuje da se preda policiji.
- Krenuo sam u Pančevo da se prijavim policiji. Međutim, oni su me uhapsili - rekao je Nikolić.

On je na saslušanju rekao da mu je žao, ali izvor Glasa navodi da nije baš bio uverljiv u svom pokajanju i više je odavao utisak da ga sve i ne pogađa baš mnogo.
Kako Glas saznaje, za sada nema nijednog svedoka ovog svirepog ubistva. Ceo slučaj se zasniva na "rečima", priznanju i priči osumnjičenog. U slučaju da se ne pronađe nož, ostali raspoloživi dokazi su "tanki". U daljem toku istrage biće urađena DNK analiza kako bi se utvrdilo da li je krv nađena na odeći Dragana Nikolića devojčicina. Biće naloženo i psihijatrijsko posmatranje osumnjičenog. Takođe ostaje i da se vide i rezultati obdukcije posle čega će moći da se utvrdi mehanizam nanošenja povreda.

A. S


vesti po rubrikama

^hronika

Čitajući novine zaključio da je ubica
"Žute ose" poriču zločin
Tražili plen - našli stari muzički stub
Vatrena stihija progutala kuću
Ubistvo zbog Andrije Draškovića