GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 28. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nezabeleženo od Kraljevine Srbije do danas

Inspektori ne izlaze iz Glasa i Kurira

Privatizujući Ministarstvo finansija Republike Srbije, Mlađan Dinkić, aktuelni ministar, pretvorio je Poresku upravu u organizaciju za progon i teror privrede i privrednika Srbije, a posebno nepodobnih medija.

Podsećamo, redovna kontrola poslovanja "Glasa" d. o. o. počela je 31. avgusta 2004. godine posle objavljivanja feljtona iz istoimene knjige "Demokratska pljačka Srbije". Dinkić je preko svog poverljivog izaslanika, nekadašnje njegove "krtice" u Glasu javnosti, poslao poruku redakciji da se, ukoliko objavi feljton, može dogoditi i gašenje novina Glas i Kurir, a osnivač i pokretač tih novina biće ekonomski uništen zajedno sa svim kompanijama gde ima uložen kapital. Tako je glasila Dinkićeva poruka. Budući da je taj predlog saslušan i odbijen, redakcija je ipak odlučila da štampa feljton, čije je izlaženje počelo 16. februara 2005.

Po izlasku prvog nastavka, 17. februara 2005. godine, stigla su tri naloga za terensku kontrolu, sa devet inspektora, kršeći time pravilo da u vreme sastavljanja bilansa i završnih računa ne može da radi ni terenska, ni kancelarijska kontrola. Prigovori Glasa javnosti i Kurira odbijeni su u roku od 24 sata i od tada do danas, 288 dana neprekidno razni inspektori i ljudi iz finansijske policije ne napuštaju prostorije novina i drugih Rodićevih firmi. U međuvremenu su, po Dinkićevom nalogu, poreski inspektori radili prekovremeno, subotom i nedeljom, i saslušali više od dve stotine novinara i zaposlenih, direktno posetili ili kontaktirali više stotina komitenata, kupaca i dobavljača koji su poslovali sa Glasom javnosti i Kurirom.

Oebs pod kontrolom Dinkića?

Vrlo je čudno da je 27. juna 2005. Dinkić za govornicom Skupštine Republike Srbije izjavio poslanicima, što su preneli svi mediji, da je on lično "stavio pod kontrolu" i kancelariju Oebsa i ubedio ih da se u ovaj njegov prljavi i privatni rat sa glasilima i Rodićem ne mešaju jer je reč o utaji oko 150.000.000 dinara poreza. Kako je Rodić mogao da dobije uverenje da državi Srbiji ne duguje ni dinara poreza i to četiri meseca posle izjave ministra Dinkića. To direktno govori o tome kako ministar Dinkić zloupotrebljava funkciju i skupštinsku govornicu. Nejasno je kako aktuelna vlada i poslanici dozvoljavaju da Dinkić fabrikuje i emituje neistine sa govornice Skupštine Srbije, obmanjujući celu Srbiju.
Najčudnije je to što je fabrikant laži "uspeo" da ubedi i predstavnike Oebsove kancelarije u Beogradu i celu Vladu Srbije, na čelu sa premijerom, da se ne mešaju u njegov lični i privatni obračun sa Glasom javnosti, Kurirom i Rodićem, zloupotrebljavajući državnu funkciju koja mu je poverena.

U navedenom periodu, Poreska uprava je dostavila 284 zapisnika, rešenja i naloga. Bilo je dana kada je stizalo i preko 10 rešenja istovremeno, sinhronizovano, u roku od pet minuta, čekajući red da budu uručeni i zavedeni, koje su inspektori lično donosili.

U proteklih 288 dana pokretač i osnivač Glasa javnosti i Kurira uputio je 188 prigovora, odgovora i žalbi raznim, od Dinkića i G17 privatizovanim filijalama i ekspoziturama Poreske uprave Srbije, sa 7.202 stranice priloženih i predatih dokumenata po zahtevu Poreskih organa.

U prostorijama Glasa javnosi, Kurira i pratećih službi 83 poreska inspektora i poreska policajca proveli su 477 radnih dana. U međuvremenu, Rodiću su nasilno i protivzakonito zaplenili stan u polovini porodične kuće na Pašinom brdu, u kome živi njegova porodica, za porez koji ne duguje, ali će, možda, nekad dugovati, kako piše u samom rešenju o zapleni, a zaplenjeno u korist države Srbije.

Rodić je 17. novembra 2005. godine dobio Uverenje od Poreske uprave Voždovac da ne duguje nijedan dinar na ime poreza, ni po jednom osnovu, a to je treća potvrda za mesec dana, što dokazuje da je reč o državnom teroru bez presedana u dosadašnjim analima Poreske uprave Srbije, od Kraljevine Srbije do danas.

Dana 12. oktobra 2005. godine, na specijalno organizovanoj konferenciji za štampu, direktor Poreske uprave Srbije Vladimir Ilić izjavio je da Radisav Rodić duguje 530.000.000 dinara poreza. Šta reći nego da je stranačka pripadnost Vladimira Ilića stranci G17 posledica njegove slepe poslušnosti i slepog izvršavanja Dinkićevih naloga u progonu Glasa javnosti, Kurira i Radisava Rodića.

Svedoci progona i terora su sledeći poreski inspektori i poreski policajci: Bulajić Srđan, Ribić Mirjana, Šinka Ankica, Vujović Zorica, Paunović Miljana, Cvijović Nadežda, Obradović Dragana, Babić Vera, Draganac Ivana, Vasiliju Pavle, Šušnjar Vladimir, Došlić Olivera, Obradović Branko, Gašić Zoran, Jerinić Milojko, Senadović Refik, Vuković Miodrag, Prijović Miroslav, Fišeković Zoran, Lojančić Svetlana, Kojić Rade, Vujinović Dragutin, Obradović Željko, Trašić Sanja, Pantelić Dragan, Miličić Biljana, Đorđević Ranislav, Jelinić Milena, Radević Miodrag, Miljković Slaviša, Janić Slavojka, Ničić Boban, Batočanin Radiša, Petrović Rastko, Trtica Stevan, Menzu Žilni, Jovanović Nenad, Laković Dragan, Nikčević Dragan, Zimonjić Ivan, Đurđević Mileva, Slavojka Jakić, Simić Borislav, Stanišić Slobodan, Orlić Željko, Drinčić Milivoje, Popović Ivan, Durmić Srđan, Sparić Radisav, Petrović Predrag, Kosanović Milenko, Vlajković Goran, Sandžaković Lazar, Vilović Nikola, Čemerikić Zlatko, Mitrović Jelena, Stojković Nebojša, Čukić Jovana, Dubljak Zumreta, Stojanović Dragana, Gajić Ljiljana, Đurišić Zoran, Ristanović Milovan, Čičakarić Čedomir, Marinkov Igor, Docić Dragan, Todorović Predrag, Vlajković Goran, Krtović Ilija, Jokić Nebojša, Matović Biljana, Stepanović Miroljub, Jerenić Dragoljub, Joković Miodrag, Milosavljević Jelena, Maksimović Slavica, Petrović Zorica inspektori rada, Milić Dragan, protivpožarna, Dobrosavljević Časlav, poljoprivreda, Miljković Ljubiša, vojni odsek, Đorić Zoran, tržišni inspektor, Tvrdišić, sanitarni inspektor.

Uloženi potencijal Poreske uprave, po Dinkićevom nalogu, koštao je poreske obveznike Srbije više miliona evra, a Glasu javnosti, Kuriru, Rodiću i kontrolisanim firmama naneta je mnogo veća i nenadoknadiva šteta.

Budžet Srbije je osiromašen jer udarne snage Poreske uprave već devet i po meseci ne kontrolišu one koje treba da kontrolišu i ne pune budžet, tako da je budžet Srbije time znatno oštećen. Da ironija bude veća, Rodiću se stalno javljaju mnogobrojni privrednici Srbije i zahvaljuju mu što je vodeći rat sa Dinkićem njih poštedeo poreske kontrole. Istovremeno se javlja mnogo terorisanih i proganjanih privrednika koji su zatvorili ili su pred zatvaranjem svog biznisa zbog sličnog progona i političke nepodobnosti Dinkiću ili njegovim stranačkim kolegama raspoređenim na sve bitne funkcije u poreskim upravama širom Srbije, o čemu ćemo uskoro obavestiti javnost. Prema rečima progonjenih privrednika proizilazi da je harač iz turskog doba bio dečja pesma u odnosu na Dinkićevu torturu, kažu uništeni privrednici i preduzetnici Srbije, a pozivaju se da je očiti primer terora i postupak domaćina - očajnika iz Gornjeg Milanovca.

Pozivamo ministra u farmerkama, samozvanog budućeg nobelovca, da javnosti Srbije objasni šta ovo uradi Glasu javnosti, Kuriru i Rodiću, kao i firmama vezanim za njih. Kako mlađani ministar opravdava ovakvo samovoljno rasipničko trošenje para poreskih obveznika Srbije, zloupotrebljavajući državnu funkciju da prikrije svoje u knjizi "Demokratska pljačka Srbije" opisane marifetluke sa nađenim srpskim parama na Kipru.

Obaveštavamo javnost da naši poreski savetnici, ugledni i iskusni stručnjaci tvrde da je Dinkićeva, ranije bankarska, a danas poreska politika uništila privredu i preduzetništvo Srbije i da je Dinkić time postao najveća ekonomska štetočina koju je Srbija od pada kralja do danas imala.

Pokretač dnevnih listova Glas javnosti i Kurir Radisav Rodić


vesti po rubrikama

^tema

Inspektori ne izlaze iz Glasa i Kurira
Deca se žale na vršnjake
 
 


     


FastCounter by LinkExchange