GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 28. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Akupunktura leči ženske bolesti

Akupunktura je drevna kineska metoda koja koristi sveobuhvatan način lečenja organizma sa ciljem da se ponovo uspostavi neometano kretanje vitalne energije jer se polazi od pretpostavke da bolest nastaje onda kada se taj tok poremeti. Ovaj metod pokazuje odlične rezultate u lečenju mnogih "ženskih" bolesti.

Žene često imaju specifične tegobe od kojih su najčešće bolne ili neredovne menstruacije, upale jajnika, ciste, gubitak menstrualnog ciklusa pre menopauze, sterilitet i drugo. Većina ovih poremećaja se uspešno može otkloniti akupunkturom, kažu u centru "Vitalis". Smatra se da dve ponovljene terapije od po deset tretmana mogu zauvek da otklone bol koji mnogim ženama tokom ciklusa zagorčava život ili ih čini nesposobnim za redovne aktivnosti.

- Kada govorimo o akutnim upalama jajnika, najbolje je lečenje antibioticima, ali ako se istovremeno primeni i akupunktura izbegla bi se opasnost od hronične upale, objašnjava dr Vesna Marinković-Mičić. Kod funkcije jajnika je najbitnija hipofiza, koja je majka-vodilja jajnicima u proizvodnji estrogena i progesterona u pravilnoj klackalici hormonske ravnoteže. Kada dođe do neželjenih problema, a hipofiza zataji, znači da je došlo do nekog poremećaja psihe pod čijim je jakim uticajem hipofiza.

- Funkcionalni sterilitet, onaj kod kojeg ne dolazi do ovulacije usled hormonskog disbalansa, primenom akupunkture leči se gotovo stopostotno, ističe dr Vesna i dodaje:
- S druge strane, lečenje fizičkog steriliteta, koji je uzrokovan najčešće opstrukcijom kanala, nerado prihvatamo jer ne možemo dati garancije pacijentima.

I. S.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

Horoskop za ponedeljak
Oštećenje očnog živca
Buka je štetna za srce
Lečenje astme u rudnicima soli
Akupunktura leči ženske bolesti
Dojenjem protiv dijabetesa
 


     


FastCounter by LinkExchange