GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 28. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Putin odbio Koštunicu

BEOGRAD - Premijer Srbije Vojislav Koštunica planirao je da danas da putuje u Rusiju sa našim privrednicima i nekoliko ministara, ali je put otkazao jer je dobio negativan odgovor iz Putinovog kabineta, povodom njegove želje da se sretne s predsednikom Rusije, saznaje Glas iz odlično obaveštenih izvora. Iako nije običaj da ruski predsednik prima premijera druge države (što važi i za protokol drugih zemalja), premijer je očekivao da će mu moskovski lider učiniti tu čast. Kako saznajemo, razlog Putinovog odbijanja leži u velikoj investiciji Rusije u Srbiju, a tiče se kupovine srpske elektroprivrede, koja je potvrđena prilikom poslednje Tadićeve posete Moskvi.

Putin ne želi da primi Koštunicu jer se ovaj, kako tvrdi, nije odrekao Vojina Lazarevića i Vuka Hamovića, srpskih biznismena, koji su prema ruskim obaveštajnim službama bliski britanskoj vladi. Ti biznismeni nameravaju , kako tvrde ruski izvori, da rasparčaju elektroprivredu, a potom kupe njene delove. Drugi razlog za odbijanje Koštunice je to što G17 plus i guverner Radovan Jelašić nisu dozvolili jednoj velikoj ruskoj banci da kupe srpsku Kulsku banku. Kako nezvanično saznajemo, nastao je čak i raskol između Hamovića i Koštunice jer pomenuti biznismen pokušava da se približi DS-u...

Po našim informacijama, Putin zna za sve ove igre, pa i za nameru rasparčavanja EPS-a, a prilikom poslednjeg susreta na to je upozorio Koštunicu, koji je obećao da će zahladiti odnose sa pomenutim biznismenima, ali obećanje nije ispunio, što mu Putin nije zaboravio. Takođe, saznajemo da su predstavnici ruske državne elektroprivrede u stalnim kontaktima sa srpskim EPS-om.

M. M.


vesti po rubrikama

^politika

Vlada pada sama
Crna Gora ne da Dimitrijevića
Srpska dokumenta na albanskom
Putin odbio Koštunicu
Ahtisari sastavlja svoj tim za pregovore
 


     


FastCounter by LinkExchange