GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 28. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pokradene dok su spavale

NIŠ - Dve pacijentkinje koje se već desetak dana leče na Klinici za rehabilitaciju pokradene su pretprošle noći. Dok su bolesnice spavale, nepoznata osoba im je iz tašni koje su stajale na bolničkoj kaseti ukrala novčanike.

- Čim sam se probudila, videla sam da mi je tašna otvorena. Nestao mi je novčanik u kojem je bilo 3.000 dinara, jedan ček, lična karta i kartica za tekući račun. Mogli su da mi ukradu i mobilni telefon koji mi je pozajmila unuka, ali je on, srećom, bio u fioci - kaže Verica Miladinović, jedna od pokradenih pacijentkinja. Ona navodi da niko nije ništa čuo, niti je video lopova.

- Nas četiri smo u sobi, ali nijedna od nas nije ništa primetila. Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da smo videle lopova. Možda bi nas i napao, a sve se veoma teško krećemo - priča ona i dodaje da joj je pre nekoliko dana nestao i štap koji je zaboravila u bolničkom toaletu, ali da nije očekivala da će biti pokradena.

- Stara sam i teško se krećem, kako ću sada da idem od jedne do druge institucije da obnavljam ličnu dokumentaciju. Bez čekovne kartice neću moći ni penziju da podignem - ističe Miladinovićeva i kaže da je ogorčena ovim incidentom, za koji krivi rukovodstvo bolnice.
- Kako je moguće da niko ne vodi računa ko ulazi u bolesničke sobe. Pa ja ne mogu noću da dežuram pored svojih stvari. Više neću smeti mirno da spavam - navodi Miladinovićeva. Još gore je prošla druga pacijentkinja koja, zbog stresa koji je doživela u bolnici, nije želela da joj se pominje ime.

- Ukraden mi je novčanik i dokumentacija, ali i vredni lekovi koje sam donela od kuće. Kome ja sada da se žalim, od koga da tražim da mi nadoknadi štetu - kaže ova žena.
Zamenik direktora Klinike za rehabilitaciju dr Dragan Nikolić kaže da uprava ove zdravstvene ustanove ne može mnogo da učini na zaštiti imovine pacijenata.

- Dobili smo informaciju da je viđena jedna osoba u belom mantilu koja je ulazila te noći u sobu. Ne znamo o kome je reč, jer ne možemo da vodimo računa o tome ko sve ulazi u kliniku, jer nemamo portira. S druge strane, naša i Klinika za neurologiju imaju isti ulaz, a budući da oni po celu noć primaju pacijente, vrata se ne zaključavaju - rekao je Nikolić za Glas.

D. K.


vesti po rubrikama

^društvo

Radovan nije na prodaju
Privatni lekar za 500 dinara mesečno
Pokradene dok su spavale