GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 27. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Centralni bord FIBA dodelio reprezentaciji SCG "vajld kartu" za SP

Idemo u Japan

- Na zasedanju u Rimu odlučeno da pored naše selekcije propusnice dobiju reprezentacije Turske, Italije i Portorika
- Žreb za Svetsko prvenstvo 2006. godine zakazan je za 15. januar u Tokiju

Košarkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore dobila je specijalnu pozivnicu za Svetsko prvenstvo u Japanu! Centralni bord FIBA je na zasedanju u Rimu odlučio da pored naše selekcije "vajld kartu" uruči reprezentacijima Turske, Italije i Portorika. Odluka o donošenju propusnica trebalo je da bude doneta danas, ali je neočekivano, postavljena za prvu tačku dnevnog reda jučerašnje sednice. Naša delegacija nije mogla da prisustvuje zasedanju i glasanju, a predloge generalnog sekretara FIBA Patrika Baumana su prihvatili prisutni delegati.

Podsetimo, u konkurenciji za plasman na Mondijal bile su i Rusija, Hrvatska, Južna Koreja, Dominikanska Republika i Kanada, ali su prednost dobile SCG, Turska, Italija i Portoriko. Tako će reprezentacija Srbije i Crne Gore biti u prilici da brani titulu svetskog šampiona osvojenu 2002. godine u Indijanapolisu, mada je na tri poslednja velika takmičenja ostvarila loše rezultate.

Žreb za Svetsko prvenstvo, koje će se od 19. avgusta do 3. septembra 2006. godine održati u pet japanskih gradova, zakazan je za 15. januar u Tokiju. Prvi put na planetarnom šampionatu učestvovaće 24 zemlje, umesto dosadašnjih 16. U prvoj fazi reprezentacije će biti podeljene u četiri grupe sa po šest ekipa, a po četiri najbolja tima plasiraće se u osminu finala.

Na SP učestvovaće sledeće reprezentacije: Angola, Argentina, Australija, Brazil, Kina, Francuska, Nemačka, Grčka, Italija, Japan, Liban, Litvanija, Novi Zeland, Nigerija, Panama, Portoriko, Katar, Senegal, SCG, Slovenija, Turska, Španija, Venecuela i SAD.

A, sad selektor

Generalni direktor KSSCG Predrag Bojić, uz Predraga Bogosavljeva i Vojina Đorđevića član naše delegacije u Rimu, zadovoljno je prokomentarisao odluku Centralnog borda.
- Drago mi je što se FIBA vodila sportskim motivima pri donošenju odluke.Ovo je dodatni podstrek za našu organizaciju, a ispunićemo sve obaveze koje smo preuzeli prilikom kandidature. Predstoje nam razgovori sa sponzorima kako bismo spremni otputovali u Aziju, a prvi zadatak koji moramo uspešno da rešimo je izbor selektora. Nismo postavili rok, ali trebalo bi da ga izaberemo što je pre moguće - rekao je Bojić.

N. Radojević


vesti po rubrikama

^sport

Idemo u Japan
Zvezdi prete lale
Dva klana fit za trku
Mač nad glavom
Liverpul nudi za Vidića 6,6 miliona evra
Crno-beli na lečenju
Reber izlupao klupu
 


     


FastCounter by LinkExchange