GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 27. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kultura, most između Beograda i Amsterdama

BEOGRAD - Promocija beogradskih kulturnih projekata u Amsterdamu i holandskih u Beogradu predviđena je za sledeću godinu, u okviru proširenja saradnje dve zemlje, dogovorene prilikom posete gradskog sekretara za kulturu Beograda Darijana Mihajlovića Holandiji, javlja SEEcult.org

Mihajlović je razgovarao u Holandiji sa predstavnicima značajnih institucija te zemlje, a prilikom razgovora sa holandskim ambasadorom kulture Janom Hukmanom inicirano je proširenje saradnje u toj oblasti, saopštile su beogradske vlasti.

Razgovorima su prisustvovali i gradski sekretar za kulturu Utrehta Niko Janse i direktor Holandskog servisa za međunarodnu kulturnu saradnju Džordž Loson. Mihajlović je prekjuče posetio Skupštinu grada Amsterdama i razgovarao sa gradskim sekretarom za kulturu Honom Beliot. Ti susreti organizovani su u okviru šire međunarodne inicijative gradskog Sekretarijata za kulturu i Skupštine grada Beograda, budući da je ovih dana u sličnoj "misiji" i član Gradskog veća Dragana Zeljković, koja o značajnim pitanjima u oblasti kulture razgovara sa kolegama iz Stokholma i Helsinkija.


vesti po rubrikama

^kultura

Muzičke zvezde piskavih glasića
Muzička kritika: Gusle i poštar
Kultura, most između Beograda i Amsterdama
 


     


FastCounter by LinkExchange