GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 24. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Kabinet ministra odbrane još čeka na rekonstrukciju

Labusova balerina igra kod Stankovića

Umesto Milane Rakić i Ace Dimitrijevića dolaze Milica Koturović i general Svetko Kovač. Najozbiljniji kandidat za jednog od pomoćnika i dalje Snežana Marković. Crnogorci brane svoje admirale

BEOGRAD - Sednica Saveta ministara SCG, koju je ministar odbrane Zoran Stanković najavio za juče, a na kojoj je trebalo da budu izabrani najbliži Stankovićevi saradnici, ponovo nije održana. Kako je Glasu potvrđeno u Ministarstvu i Palati federacije, sednica nije bila ni zakazana.

Izvor Glasa iz Ministarstva odbrane potvrdio je da još traju konsultacije i trgovine prvenstveno na relaciji Beograd - Podgorica oko imenovanja Stankovićevih najbližih saradnika.
- Ne prestaju spekulacije. Prema najnovijoj verziji, Stanković planira da se zahvali svim najbližim saradnicima koje je nasledio od svog prethodnika Prvoslava Davinića.

Prvenstveno je bilo reči da sigurno odlaze njegovi pomoćnici za politiku odbrane i budžet i iz Sektora za ljudske resurse - Pavle Janković i Zoran Jeftić, kao i v. d. pomoćnika za materijalne resurse general Vladimir Pejak. Međutim, sa funkcija sekretara i pomoćnika ministra za obaveštajno-bezbednosni sektor odlaze Milana Rakić i Aca Dimitrijević. Zasad najozbiljniji kandidati za sekretara odbrane i Dimitrijevićevog naslednika su izvesna Milica Koturović iz Ministarstva pravde Srbije i general Svetko Kovač, budući načelnik Vojnobezbednosne agencije - tvrdi naš sagovornik i dodaje da je najteže usaglasiti želje zvanične Podgorice.

- Crna Gora je od početka insistirala da na čelo Sektora za ljudske resurse dođe admiral Mihailo Žarković, ali kada su mu u zamenu ponudili materijalne resurse on je to odbio. Posle se pominjao i admiral Slobodan Raičević, mada Crnogorci ne odustaju od ranijeg dogovora. Istina je da je bilo otpora i pri kandidaturi Snežane Marković, bivše balerine na postdiplomskim studijama na Fakultetu dramskih umetnosti, koju je kandidovao Miroljub Labus. Međutim, čak su i Stankovića uspeli da ubede kako bi njen dobar rejting, koji je sticala po skandinavskim zemljama, navodno, mogao da donese samo dobro ovom ministarstvu - kaže naš izvor.

S. Vojinović


vesti po rubrikama

^politika

Labusova balerina igra kod Stankovića
Srbija i Hrvatska ključne u regionu
Vanredno stanje u parlamentu
Neću da budem poslanik bez mozga
Slobodan Milošević gospodar budžeta
Radikali traže opoziv Tadića
 


     


FastCounter by LinkExchange