GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 24. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Stjepko Gut otvara Međunarodnu džez radionicu

BEOGRAD - Koncertom našeg poznatog džez trubača Stjepka Guta i nekoliko stranih muzičara večeras (u 22 časa) u Studentskom kulturnom centru biće najavljen početak Internacionalne džez radionice, koja počinje sutra, takođe, u SKC-u i klubu "Ptica" u Šantićevoj ulici.

Na svečanosti povodom Dana Fakulteta muzičke umetnosti Stjepko Gut je najavio mogućnost otvaranja džez katedre na našoj muzičkoj visokoškolskoj ustanovi u Beogradu. Milan Mihajlović, dekan FMU, očekuje da će ta katedra, koja bi bila prva takve vrste na Balkanu, početi da radi od sledeće sezone.

U trodnevnom radu sa studentima Stjepku Gutu će se pridružiti Arija Hendriks (vokal), Kejt Kopland (bubnjevi), Oliver Gato (kontrabas) i Klaus Rible (klavir). Učešće u radionici je besplatno, očekuje se dolazak studenata iz Amerike, a radionica će biti završena svečanim koncertom - 26. novembra u 20.30 časova u Velikoj sali FMU.

Nišvil krenuo iz Sofije

NIŠ - Međunarodni džez festival "Nišvil" otvoren je sinoć promotivnim koncertom u sofijskom Nacionalnom dvorcu kulture, a svečano otvaranje zakazano je u Nišu, u sali Doma Vojske SCG (19 časova). Na koncertu u bugarskoj prestonici na pozornici je sviralo više od stotinu učesnika "Džambo benda", koji su činili Nacionalni Big bend Bugarskog radija sa poznatom crnom džez pevačicom Deniz Džanom, uz podršku Niškog kamernog hora i orkestra Bobana Markovića. Većina ovih muzičara nastupaće i večeras u Nišu, na prvoj festivalskoj večeri.

M. C.

Slobodan Trkulja na Novosadskom džez festivalu

NOVI SAD - Sedmi međunarodni Novosadski džez festival svečano je sinoć, u velikoj dvorani Srpskog narodnog pozorišta, otvorio Trio Slobodana Trkulje, a prve festivalske večeri nastupili su i Stiv Kolmen sa svojim orkestrom i austrijski duo Agnes Heginger-Georg Brajnšmit.
U okviru glavnog koncertnog programa, publika će do subote moći da vidi još deset vrlo uglednih internacionalnih ansambala koji sviraju uglavnom autorsku muziku.
Organizator festivala je gradski Kulturni centar, a pokrovitelj Grad Novi Sad, koji je sa 8,5 miliona dinara gotovo u celosti finansirao taj kulturni događaj.

B. L.


vesti po rubrikama

^kultura

Buđenje dobrih starih vremena
Stjepko Gut otvara Međunarodnu džez radionicu
 


     


FastCounter by LinkExchange