GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 24. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zahtev Btajničana na sahrani ubijene Tamare Ivanović

Uhvatiti ubicu

Kako Glas saznaje, iz đačke torbe Tamare Ivanović nestao je mobilni telefon. Pretpostavlja se da su ga uzele ubice. Porodici nisu saopšteni novi detalji istrage

BEOGRAD - Trinaestogodišnja Tamara Ivanović, svirepo ubijena 21. novembra nedaleko od svoje kuće kod pruge u Batajnici, sahranjena je juče u prisustvu rodbine, prijatelja i mnogobrojnih školskih drugova na batajničkom groblju. Prostor ispred kapele nije mogao da primi sve koji su došli da Ivanovićima izjave saučešće u tragediji. Na čelu posmrtne povorke učenici osmih razreda sve tri osnovne škole u Batajnici nosili su cveće. Sahrani je prisustvovalo više od 1.500 ljudi. Primetno je bilo prisustvo policije koja je obezbeđivala sahranu kako ne bi došlo do incidenata kao prethodnog dana kada su stanovnici naselja "Šangaj", gde je živela devojčica, blokirali prugu revoltirani gnusnim zločinom.

Suze Tamarinog razreda

- Osećam, ceo svet žali jer srcem čujem jauke. Oprostiti se od nje iskrenog osmeha nije lako. Bili smo jedna duša, sad smo ništa. Pitam se dokle će mladi životi biti uništavani. Moja duša plače, jer nije bilo vredno da umre neko ko je voleo život - rekla je nad Tamarinom humkom jedna od njenih drugarica iz razreda.

Uplašeni roditelji

Veliki broj roditelja došao je juče ispred Osnovne škole "Boško Pankovljević Pinki" koju je pohađala i Tamara Ivanović da bi decu posle završetka nastave otpratili kući. Jedan ogorčeni otac dvoje maloletne dece rekao je Tanjugu da već godinama čeka da se odnesu "prokleti vagoni" u kojima se skuplja šljam i zbog kojih nikada nije imao mira kada deca nisu kod kuće.
- Plašim se da li će mi se dete živo vratiti svaki put kad ne mogu da odem po njega, a znam da mora da prođe pored vagona - rekao je on Tanjugu.
Majka desetogodišnje devojčice koja takođe živi u kraju u kom je živela Tamara, kazala je da je uplašena i revoltirana zbog ove tragedije. Ona je apelovala na sve žitelje Batajnice da u što većem broju izađu na prugu i zatraže od nadležnih da se "bolesni manijak pronađe pod hitno i osudi najstrožom kaznom".

Posle sahrane, većina prisutnih građana, vidno potreseni i uplašeni za bezbednost svoje dece, ipak se uputila prema rampi na pruzi, da bi nastavila protest u blizini mesta gde je nesrećna devojčica zadobila 17 smrtonosnih uboda nožem. Prema rečima žitelja Batajnice, protesti će biti organizovani svakog dana od 15 do 18 sati, sve dok se ne uklone vagoni koje nazivaju leglom zla u njihovom kraju i dok ne bude pronađen počinilac zločina.

Kako smo saznali, policija je pretresla vagone i pronašla više noževa, sekira, bejzbol palica i plastičnih pištolja. Dan pre zločina uhapšeno je nekoliko Rumuna i Bugara, koji ilegalno borave ovde i privremeno stanuju upravo u tim vagonima. Od učenika koji su prisustvovali sahrani čuli smo da se u vagonima skuplja i grupa tinejdžera, koji se drogiraju i napadaju prolaznike.

Kako Glas saznaje, iz đačke torbe Tamare Ivanović nestao je mobilni telefon. Pretpostavlja se da su ga ubice uzele. Porodici nisu saopšteni novi detalji istrage.

Svi koji rade na ovom slučaju iz OUP-a Batajnica nalaze se na terenu i sa operativcima beogradske kriminalističke policije intenzivno tragaju za počiniocem zlodela. Policija je radi pronalaženja počinilaca ubistva do sada obavila više informativnih razgovora sa osobama koje bi mogle da pomognu u rasvetljavanju zločina.

Tamarino telo pronašli su stric i otac u Ulici mladih gorana, na zemljanoj stazi udaljenoj oko 20 metara od kućnog broja jedan. Posle zločina, policija je saopštila da je devojčica ubijena sa više uboda oštrim predmetom.

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

Uhvatiti ubicu
Neće te spasti ni 10 "gorila"
Rudaru kamen iskidao grlo
Poternica za Makom, Karlosom i Maljkovićem