GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 23. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Zakonom o radiodifuziji nisu precizno regulisana prava i obaveze građana pri plaćanju TV pretplate

EPS neće seći struju zbog RTS-a

- U slučaju da građani plate samo električnu energiju, mi imamo obavezu da to prijavimo Radio-televiziji Srbije, koja će dalje preduzeti pravne mere protiv svih koji nisu platili i taj namet, kažu u Elektroprivredi Srbije

BEOGRAD - Revoltirani "prinudnom" naplatom TV pretplate, mnogi građani su već unapred odlučili da neće plaćati "namet" nacionalnoj televiziji već će samo namiriti račun koji se odnosi na potrošenu ..

alt= kompletan tekst...


GLAS ekskluzivno


Fotografisani vozovi iz Švedske

Čekaju šminku

- Šinobus iz serije Y1 biće ofarban u "Šinvozu" koji je i isporučilac, a prema onome što je vidljivo na slici, očigledno je reč o ruini

BEOGRAD - Vozovi iz Švedske, koji su kupljeni protivzakonito i koji je trebalo da poboljšaju saobraćaj na železnici tokom leta, konačno su stigli. Međutim, oni i dalje neće moći da se koriste jer će, kako je rekao ..

alt= kompletan tekst...


Klub iz Firence pristao da plati obeštećenje od 7,5 miliona evra

Vidić izabrao Fjorentinu

Kada je direktor Fjorentine Panteleo Korvino minulog vikenda doputovao u Moskvu da pogleda Nemanju Vidića u meču protiv Lokomotive - vlasnik Spartaka Leonid Fedun pokušao je da ubedi našeg internacionalca ..

alt= kompletan tekst...


Uoči sezone početka gripa po apotekama je gotovo nemoguće naći vakcinu

Vakcina ni za lek!

Sve evropske zemlje obezbedile su za ovogodišnju sezonu gripa najmanje dvostruko više vakcina nego prošle godine. Srbija je poručila svega 230.000 vakcina i to za rizične grupe.

BEOGRAD - Budući da je u celom svetu ove jeseni zavladala panika od ptičjeg gripa, gotovo sve evropske zemlje su, zbog velikog interesovanja, za ovogodišnju sezonu gripa obezbedile najmanje dvostruko više vakcina ..

alt= kompletan tekst...


Brionski transkripti, genocid koji je Evropa nemo gledala

 

Udarite na Srbe tako da nestanu

Tuđman: "Imamo prijatelja Nemačku koja nas suzdržano podržava, u NATO takođe imaju razumevanja za naše poglede. Imamo i naklonost Sjedinjenih Američkih Država, ako ćete gospodo izvršiti na profesionalan način, kao što ste izvršili u zapadnoj Slavoniji u roku od nekoliko dana, to znači, molim, tri-četiri dana, maksimum osam dana. Mi bismo morali naći neki izgovor za našu akciju"

U predvečerje "Oluje", 31. jula 1995. tadašnji predsednik Hrvatske Franjo Tuđman u svojoj rezidenciji na Brionima postrojio je vodeće generale Hrvatske vojske. Uz asistenciju Gojka Šuška, u to vreme ministra ..

alt= kompletan tekst...


Bivši ministar odbrane saslušan zbog sumnje da je zloupotrebio položaj

Daviniću preti robija

Na "teret" mu se stavlja da je nezakonito dodelio osam stanova pripadnicima svog obezbeđenja. Sumnja se da je podelio i više stanova. Davinić se sumnjiči za krivično delo zloupotrebe za šta je zaprećena kazna zatvora od tri do 15 godina

BEOGRAD - Prvoslav Davinić, doskorašnji ministar odbrane SCG, saslušan je juče pred istražnim sudijom Vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu zbog sumnje da je za vreme svog mandata nezakonito ..

alt= kompletan tekst...


Svirepo ubistvo Tamare Ivanović, učenice osmog razreda iz Batajnice

Dete ubijeno sa 17 uboda nožem

Devojčica je ubijena na zamljanoj stazi nadomak kuće pri povratku iz škole. Telo je preneto na obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti. U prvi mah se sumnjalo da je prvo silovana, ali će to sa sigurnošću utvrditi obdukcija

BEOGRAD - Posle monstruoznog zločina u Batajnici, kada je sa 17 uboda nožem ubijena Tamara Ivanović (13), učenica osmog razreda Osnovne škole "Boško Pankovljević Pinki", stanovnici ovog naselja ..

alt= kompletan tekst...