GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 22. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Vatrena stihija uništila knjige Srpskog kulturnog društva u Splitu

Požar u "Prosvjeti" je poruka Srbima

ZAGREB - Prilikom provale u prostorije Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" u Splitu i paljenja njegovog inventara, naneta je šteta koja je bar četiri puta veća od policijske procene o 20.000 kuna (240.000 dinara), izjavio je za Tanjug sekretar mesnog odbora te institucije Momčilo Rusić. Po njegovim rečima, provalnici su u prostorije ušli u noći između petka i subote i, osim što su ukrali tri računara, dva monitora i drugu kompjutersku opremu, polili su knjige koje su se tamo nalazile nekom zapaljivom tečnošću i zapalili, ali se požar nije razbuktao. Osim knjiga, stradali su itison na podu i tapete, ali su vatrogasci sprečili veću štetu.

Rusić ističe da je kontakt policajac koji treba da obilazi kvart na bolovanju, pa te prostorije niko ne nadgleda, čak ni posle incidenta u septembru kada su porazbijana stakla na njima. Osim toga, huligani im svakodnevno mokre po vratima, a deca na povratku iz škole udaraju po prozorima i viču "Bando srpska", a za to, kako kaže, policiju i ne zovu.

Rusić, koji taj divljački napad povezuje sa atmosferom vezanom uz godišnjicu pada Vukovara, kao i bivši predsednik mesnog odbra Jovo Grković, smatraju da upad predstavlja i poruku, jer ostatak tehničkih uređaja, kao što je televizor, provalnici nisu dirali.


vesti po rubrikama

^vesti

Požar u "Prosvjeti" je poruka Srbima
Trihineloza preti Sremu
U Sajanu se skoro niko ne bavi sportom
Sajam automobila u Kragujevcu
"Smazao" 67 hamburgera
UNS proslavio krsnu slavu
Sleću s puta zbog nagih žena
  


     


FastCounter by LinkExchange