GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 22. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Maraš iseljava srpske policajce

BEOGRAD - Dok više desetina bivših radnika savezne administracije, sada radnika MUP-a Srbije, strepi da će ovih dana biti iseljeni iz stanova koji su vlasništvo bivše vlade SRJ, da bi umesto njih bili useljeni crnogorski kadrovi zaposleni u administraciji SCG, Vojislav Koštunica, Boris Tadić i ministar policije Dragan Jočić uporno ćute - kaže za Glas pravni zastupnik radnika MUP-a advokat Biljana Kajganić.

Ona tvrdi da je Uredba koju je krajem oktobra usvojio Savet ministara na osnovu koje se se pod pretnjom prisilnog iseljenja zahteva da izađu iz stanova - potpuno nezakonita.

- Nikakva uredba ne može da reguliše raspodelu stanova. To, verovatno, znaju i Vukašin Maraš koji se nalazi na čelu Komisije Saveta ministara za dodelu stanova, ali i predsednik Svetozar Marović koji potpisuje sva ta rešenja. Očito da se Crnogorcima žuri da pre raspada države stambeno zbrinu svoje kadrove u Beogradu, ne prezajući ni od toga da usred zime toliko porodica, među kojima ima i invalida, izbace na ulicu - priča pravni zastupnik tih porodica.

Optužujući prvenstveno Maraša, inače zamenika ministra odbrane, da na taj način "krčmi" imovinu državne zajednice, u ovom slučaju stanove na čak šest beogradskih opština, Kajganićeva kaže:
- Upravljanje nad tom imovinom još nije definisano niti je vlasnik poznat. Činjenica je da su, na osnovu saglasnosti nadležnih u Vladi SRJ, u vreme Zorana Živkovića, tada ministra policije, radnicima policije ti stanovi dati na privremeno korišćenje do konačne odluke koja još nije doneta i koju zakonski ne može da zameni nikakva uredba.

Imajući u vidu Ustavnu povelju i Zakon o sprovođenju Ustavne povelje, izričito je zabranjeno raspolaganje imovinom SRJ do momenta donošenja zakona kojim će se utvrditi imovina državne zajednice i imena država članica. O svemu sam još obavestila i ministra finansija Mlađana Dinkića, ali i predsednike SCG i Skupštine državne zajednice Marovića i Šamija. I oni ćute - tvrdi advokat.

S. Vojinović


vesti po rubrikama

^tema

Lokomotive stigle u sud
Maraš iseljava srpske policajce
Mladi jugoistočne Evrope o sidi
 
 


     


FastCounter by LinkExchange