GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 22. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ogrnite se

Kaput će vam svakako biti neophodan ove zime, ali on više nije jedina opcija za hladnije vreme. Glomazni džemperi i ponča, velike ešarpe i šalovi veoma su popularni, mada ćete najviše šik ove zime izgledati u ogrtaču.

Dizajneri su pokušali da nas ubede da nosimo ogrtač još pre nekoliko sezona, ali su se ubrzo prebacili na pončo, koji je zapanjujućom brzinom prešao od ultra šik do ultra aut odevnog predmeta. Malo je verovatno da će se to desiti s ogrtačem, koji može da nosi samo osoba koja stvarno ima stila, u odnosu na pončo, koji je opušteniji.

Mnogi dizajneri su ove jeseni umetnuli ogrtače u svoje kolekcije. Miu Miu je pokazala neke od najfascinantnijih verzija, uključujući i dugačke ogrtače od tvida i karo materijala, neki sa čupavom krznenom kragnom, kao i malo boemskije, živopisne pačvork ogrtače sa krupnim štepovima. Iv Sen Loran i Misoni su takođe ispratili ovaj trend.

Izdužena silueta, kakvu dizajneri predlažu, deluje sasvim efektno, ali u radnjama ćete uglavnom naći kraće varijante, koje su možda praktičnije. Kratki ogrtači su dobri ako vozite bicikl ili moped, jer vam greju ramena, a ruke ostavljaju slobodne.

Kad birate model ogrtača, imajte na umu proporcionalnost. Dug ogrtač može progutati sitne žene, zato razmislite da li ste dovoljno visoke da ih obučete. Nosite ih uz uzane pantalone ili farmerke bolje nego uz suknju, da ne biste morali da vodite računa i koliko prostora ima između poruba ogrtača i poruba suknje, da li su oni paralelni itd.
Najjednostavniji za nošenje su ogrtači do kukova, a oni dobro stoje skoro svakoj građi. I kratak ogrtač super stoji, ali bi žene sa velikim grudima trebalo da ih izbegavaju. Za najbolji efekat preporučuje se da ogrtač obučete preko rolke.

S. I.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

Horoskop za utorak
Najbolja kič predstava na svetu
Usko da puca
Ogrnite se
Modesti Blejz sigurno nije apa-drapa
Rober maneken kod nas
 


     


FastCounter by LinkExchange