GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 22. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Usko da puca

Jedna veoma šik prijateljica, koja je nedavno boravila u Londonu, osetila se sasvim "pase", gledajući Londonke kako nose uzane farmerke, dok je ona bila obučena u ravne leviske, koje laskaju njenoj figuri.

Uske farmerke su postigle meteorski uspon, posle brojnih paparaci fotografija Skarlet Johanson i Kejt Mos, obučenih u njih. Mosova svoje noge u uskim pantalonama pokazuje bar godinu dana, ali su u poslednje vreme njen prugasti top, sive uske farmerke i crne somotne baletanke, više popularizovali tu novu siluetu od bilo koje revije.

Ovaj trend, međutim, nema puno veze sa dizajnerima. Novi stil su lansirale najbolje kompanije koje prave garderobu za mlade. Neki smatraju da trend dolazi i sa ulica, da su ga sastavile mlade devojke, kao odgovor na zrelu eleganciju, koju kreatori predlažu za ovu jesen.

Ali, kako nositi uzane farmerke ako vam butine nisu uzane? Da li obične devojke smeju da nose išta drugo sem lukavo odabranih pantalona, koje skrivaju sve njihove komplekse?
Primer Kejt Mos nikako ne treba slediti. Ravne cipele, kao što su baletanke, dobro stoje samo na tankim nogama. Svima drugima trebaju pametne optičke varke. Uske farmerke su postale popularne jer su svi želeli pantalone koje mogu da zavuku u svaljene čizme s visokim potpeticama, a baš takve čizme su odlična ravnoteža farmerkama u trendu. Kabaste čizme učiniće da vam noge izgledaju tanje, a štikle dodaju malo na visini i izdužuju noge (na ravnim cipelama debele butine izgledaju još deblje).

Ako su vam noge vitke, ali zadnjicu želite da prekrijete, nosite uske farmerke ili somotske pantalone sa dugom tunikom ili širokim džemperom. Nemojte nositi kaiš preko tunike, ako ne želite akcenat da stavite na kukove. Lepršave bluze i topovi od žerseja takođe će učiniti da donji deo vašeg tela izgleda tanje nego što jeste.

Isto tako važne su farmerke, naravno, jer neke opraštaju mnogo više nego druge. U obzir ne dolaze uzane lasteks farmerke, a dobar izbor su uske pantalone od crnog somota.
A ako mislite da su ovakve farmerke prevelik izazov za vas, razmislite o trendu koji vas čeka sledećeg proleća, uzanim belim farmerkama, s kojima ćemo tek imati problema.

S. I.


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

Horoskop za utorak
Najbolja kič predstava na svetu
Usko da puca
Ogrnite se
Modesti Blejz sigurno nije apa-drapa
Rober maneken kod nas
 


     


FastCounter by LinkExchange