GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 22. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


OFK Beograd objasnio zašto Rajković (još) nije potpisao ugovor sa Čelzijem

FIFA čuva tinejdžere

Činjenica je da je Slobodan Rajković na poziv Arsena Vengera proveo određeno vreme u kampu Arsenala i ostavio izvanredan utisak, kao i da ga je Frenk Arnesen iz Čelzija pratio na kvalifikacionom omladinskom turniru u Rigi i razgovarao sa njim

Ako se koriste naočare za čitanje između redova, pod uslovom da je dioptrija redovno kontrolisana, ekstratalentovani defanzivac sa Karaburme Slobodan Rajković mogao bi za zaigra u Čelziju, ne na leto 2006. kako smo pisali, već šest meseci kasnije, u februaru 2007. godine, t.j. kada bude napunio 18 godina.

U prilog navedenoj tvrdnji ide i zvanično saopštenje OFK Beograda koje je potpisao direktor "romantičara" Vladimir Bulatović:
"U vezi sa vešću o transferu igrača Slobodana Rajkovića iz OFK Beograda u fudbalski klub Čelzi, osećamo obavezu da javnost obavestimo o stvarnoj situaciji. Činjenica je da je Slobodan Rajković ovog leta, na poziv Arsena Vengera, proveo određeno vreme u kampu Arsenala u Londonu i ostavio izvanredan utisak, kao i da ga je Frenk Arnesen iz Čelzija pratio na kvalifikacionom omladinskom turniru u Rigi i razgovarao sa njim.

Neosporno je i to da je milanski Inter na adresu kluba poslao oficijelni poziv naslovljen na Slobodana Rajkovića, a u vezi sa specijalnim pregledom u Italiji. Direktor Olimpika iz Marseja, naša legenda, Josip Skoblar, posetio je naš klub sa zvaničnicima Olimpika i tom prilikom smo razgovarali o mladom Rajkoviću."

I zatim sledi "kvaka". Transfere maloletnih igrača Svetska fudbalska organizacija može da tretira kao trgovinu decom, što je noviji zakon uveden da bi se upravo sprečila jurnjava za mladim igračima. Rajković je trenutno star 16 i po godina i sa OFK Beogradom ima stipendijski ugovor koji sledeće godine treba da preraste u profesionalni. Na Karaburmi planiraju da sa Rajkovićem potpišu profesionalni ugovor koji bi važio do 2009. godine, što znači da bi OFK mogao, kada za to dođe vreme, da inkasira pristojno obeštećenje (od Čelzija pet miliona evra). Dakle, sledi "kvaka" - nastavak saopštenja:

"Međutim, obzirom na propise UEFA i FIFA, koji su veoma striktni i rigorozni, i zabranjuju transfere igrača mlađih od 18 godina, potpuno je jasno da je pisanje engleskog tabloida News of the World, čije su navode prenele sve sportske agencije, čista besmislica."

Taj tabloid je dakle objavio da je ugovor potpisan i preneo izjavu Bulatovića u kojoj on to i potvrđuje. Dan kasnije Bulatović je demantovao da je razgovarao sa njihovim novinarom jer ne govori engleski jezik, međutim, tom prilikom je prosledio slušalicu svom saradniku.

"Naravno nama u OFK Beogradu imponuje interesovanje velikih klubova za naše igrače, i daje nam za pravo da verujemo da smo na pravom putu da od OFK Beograda napravimo veliki klub", piše na kraju saopštenja, koje demantuje potpisivanje ugovora između Rajkovića i Čelzija, ali svakako ne i određenu vrstu predugovora...

P. Rg.


vesti po rubrikama

^sport

FIFA čuva tinejdžere
Zar i ti, sine Blažo?
Ne verujem u dobar teren
Peto kolo Lige šampiona (20.45)
Dobro je, dok me Reber ne pominje
Rampa za Paskala Rolera
Odlučujući sudar divova
 


     


FastCounter by LinkExchange