GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 22. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Za "Vodovod" nema zime

Vodovodne i kanalizacione cevi u gradu su pročišćene i spremne za najavljene pojačane padavine u zimskom periodu, pa Beograđanima preostaje samo da se pobrinu za vodovodne instalacije u svojim domovima - kažu u JKP-u "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Prijave

Broj telefona kol centra na koji građani mogu prijaviti začepljenje kanalizacije je: 3606606. Svaki dan se na ovaj broj javi bar nekoliko sugrađana.

Telefoni rade

I "Telekom Srbija" se pripremio za prve snegove, pa Beograđani nisu imali problema sa prekidom telefonskih linija zbog mokrih vodova. Kako kažu u tom preduzeću, telefonske instalacije su zaštićene koliko je moguće, a ni vlaga trenutno nije velika.

Tokom zime, radnici tog preduzeća će, po prijavi građana, čistiti samo zapušene slivnike, a za veće snegove oformljene su posebne ekipe.
- Beograd ima 37.000 slivnika koji se u proseku čiste četiri puta godišnje. Svake nedelje uradimo 300, 400 čišćenja što na godišnjem nivou broji 130.000 intervencija samo ove vrste. Slivnike prvog reda, u ulicama kroz koje prolaze vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd", čistimo 24 puta godišnje - kaže Zorana Talić-Petrović, portparol JKP-a "Vodovod i kanalizacije".

Ona dodaje da JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" održava samo uličnu kanalizaciju i instalacije do kućnih priključaka, a interne mreže u stambenim blokovima održavaju vlasnici i korisnici tih objekata.
- Sugrađani koji zimi ne koriste svoje kuće, trebalo bi da isprazne kućnu kanalizaciju da se voda u njoj ne bi zaledila, a cevi popucale - kaže Zorana Talić-Petrović.

Gradske instalacije za kanalizaciju i vodovod, prema njenim rečima, ne mogu da se zalede što ne važi za slivnike na ulicama. Za održavanje sistema vodovodnih i kanalizacionih cevi u parkovima zaduženo je "Zelenilo Beograd".
U JKP "BVK" nadaju se nastavku saradnje sa "Beograd putem" i "Gradskom čistoćom" koji su prošle godine čistili lišće i rizlu sa ulica, pa su začepljenja kanalizacije u velikoj meri sprečena.

D. M.


vesti po rubrikama

^Beograd

Direktor "brljao", ministar aminovao
Kiosk zatvorio ulaz u dvorište
Sneg se samo malo našalio
Pozvana i inspekcija
Grejanje stanova normalno, ali povećan broj reklamacija
Za "Vodovod" nema zime
Hiljadu prijava za rad u "Telekomu"
Gradonačelnik Nenad Bogdanović posetio Japan
Studenti u domovima do 3. decembra
Gradske vesti: Skočio sa četvrtog sprata
 


     


FastCounter by LinkExchange