GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 22. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Padavine bez prestanka, gužve na gradskim ulicama uobičajene

Sneg se samo malo našalio

"Beograd put" posipao solju i rizlom ulice, mostove i nadvožnjake. Bez većih problema za GSP i "Lastu"

Prvi ovogodišnji jači sneg nije izazvao veće probleme u funkcionisanju gradskih službi. Iako je padao gotovo ceo dan, sneg se nije zadržavao na ulicama, pa nije bilo dodatnih problema u saobraćaju, osim uobičajenih gužvi zbog zatvorenih ulica. Tako je u kraćim ili dužim periodima dolazilo do usporavanja saobraćaja na svakodnevnim kritičnim mestima, kao što su Ulica kneza Miloša, Zeleni venac, Brankov most, autoput, Sajam, Gazela, Ulica Jurija Gagarina... I pored za Beograd poznate i gotovo nerešive pojave stvaranja gužvi čim počnu padavine, jučerašnji dan je prilično dobro prošao iako je sneg neprestano padao i topio se. Sneg je najavljen do četvrtka, a od srede se očekuje formiranje pravog snežnog pokrivača, pa će to biti istinski ispit za komunalce zadužene za čišćenje snega.

Kako navode iz "Beograd puta", čiji je zadatak čišćenje gradskih ulica, sve ulice su tokom jučerašnjeg dana bile prohodne. Prema rečima Tomislava Bogetića, 26 ekipa posipalo je tokom noći nadvožnjake, mostove i ulice, a spremni su i za jače padavine. Zimska služba "Beograd puta" pripremila je za ovu zimu 110 kamiona za održavanje saobraćajnica prvog prioriteta i 15 specijalizovanih vozila za održavanje ulica drugog i trećeg prioriteta, kao i 8.000 tona soli za posipanje, kao i sredstva za "vlažno posipanje".

Padavine nisu ozbiljnije omele ni odvijanje gradskog prevoza.
- Što se tiče snega i kiše, nisu nam smetali i saobraćaj se odvijao redovno. Nije bilo skraćenih ili izmenjenih linija, sem onih koje su ranije izmenjene zbog radova. Jedini problem je bio sa trolejbusima, pošto je došlo do kvara na mreži u Svetogorskoj ulici. Umesto trolejbusa 28 i 41 od 9.15 do 11 sati vozili su autobusi, a zatim je uspostavljen redovan režim - kažu iz dispečerskog centra GSP-a.

Ni na prigradskim linijama nije bilo većih problema, pa je "Lasta" vozila po ustaljenom redu vožnje.
- Sve linije rade normalno, nije bilo nikakvih izmena ni skraćenja. Bilo je manjih problema u Vrčinu u toku noći, ali je odmah posuta rizla, pa je to brzo rešeno - kažu iz "Laste".

N. Č.


vesti po rubrikama

^Beograd

Direktor "brljao", ministar aminovao
Kiosk zatvorio ulaz u dvorište
Sneg se samo malo našalio
Pozvana i inspekcija
Grejanje stanova normalno, ali povećan broj reklamacija
Za "Vodovod" nema zime
Hiljadu prijava za rad u "Telekomu"
Gradonačelnik Nenad Bogdanović posetio Japan
Studenti u domovima do 3. decembra
Gradske vesti: Skočio sa četvrtog sprata
 


     


FastCounter by LinkExchange