GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 22. 11. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Problemi stanara u Bežanijskoj ulici 58 u Zemunu

Kiosk zatvorio ulaz u dvorište

Ogorčeni stanari ne mogu da veruju da u srcu Zemuna u slučaju da izbije požar, vatrogasci ne mogu da prođu do njihove zgrade. Takođe, i za Hitnu pomoć svi putevi zatvoreni

Već šest godina traje borba stanara zgrade u Bežanijskoj ulici 58, sa vlasnikom kioska koji je sazidao objekat ispred njihovog ulaza u dvorište. Stanovnici ove, ali i okolnih zgrada protestovali su i tražili da se kiosk ukloni, ali su se opštinske vlasti oglušile o njihove zahteve. Pre dve godine vlasnik kioska "Miloš", postavio je tendu i dva frižidera za sokove.

- Sada je totalno zaklonjena moja radnja koja se nalazi u Bežanijskoj 60. Vozači koji se uključuju u saobraćaj nemaju preglednost i zbog toga se dogodilo nekoliko sudara. Sada svaki dan moram da izlazim na ulicu, kada neka mušterija izlazi kolima iz radnje i da vidim da li nailaze vozila - priča Dragija Vukailović, iz auto- servisa "Vukailović".

Ogorčeni stanari ne mogu da veruju da u srcu Zemuna, u slučaju da izbije požar, vatrogasci ne mogu da prođu do njihove zgrade. Takođe i za Hitnu pomoć svi putevi su zatvoreni.

Meštani su se više puta žalili opštinskim i gradskim inspekcijama, ali su ih svi vrteli u krug.
- Iako nisu dobili saglasnost Sekretarijata za saobraćaj, opštinska komunalna inspekcija im je dala dozvolu za tendu i vitrinu za sokove. Opštinari su se tada pravdali da je vlasnik podneo zahtev za legalizaciju, a samim tim ne mogu da ga ruše, jer je ušao u proces legalizacije objekta. Ove godine, 25. marta, odbijen je njegov zahtev za legalizaciju, a građevinska inspekcija je donela odluku da se objekat ruši. Opštinsko veće određuje koji objekti su prioriteti za uklanjanje, ali ovaj kiosk nikako da dođe na red - dodaje Vukailović.

On kaže da se obraćao Ministarstvu za kapitalne investicije, zatim dva puta Nenadu Bogdanoviću, gradonačelniku Beograda, ali su mu svi odgovarali da je to opštinska stvar u koju ne žele da se mešaju.

Poremećeni međuljudski odnosi

- Ovde se radi o poremećenim međuljudskim odnosima. Vlasnik kioska je uz svoj stan sazidao dva objekta ukupne površine šest i sedam metara kvadratnih. Doneto je rešenje za njihovo rušenje, ali nam se vlasnik objekata obratio sa molbom da ne rušimo objekte jer od toga izdržava porodicu. Pored kioska je ostavljen prolaz tako da vozila mogu normalno da ulaze u dvorište zgrade. I kad bi se objekat uklonio samo bi vidljivost i preglednost terena bila bolja, a Vukailović ne bi imao veću prohodnost do svog auto-servisa jer se tu nalazi bandera - objašnjava Milan Brkljač, zamenik načelnika opštinske uprave.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

Direktor "brljao", ministar aminovao
Kiosk zatvorio ulaz u dvorište
Sneg se samo malo našalio
Pozvana i inspekcija
Grejanje stanova normalno, ali povećan broj reklamacija
Za "Vodovod" nema zime
Hiljadu prijava za rad u "Telekomu"
Gradonačelnik Nenad Bogdanović posetio Japan
Studenti u domovima do 3. decembra
Gradske vesti: Skočio sa četvrtog sprata
 


     


FastCounter by LinkExchange